11x gratis uitjes voor kinderen in 't Gooi

31 januari 2024
Een gezellige middag eropuit met de kinderen hoeft gelukkig niets te kosten. Veel favoriete uitjes voor kinderen in 't Gooi zijn helemaal (of bijna) gratis! Sam& heeft ons gevraagd om een aantal leuke low-budget kinderactiviteiten te verzamelen.
Gratis uitjes voor het hele gezin

1. Verrekijker mee

Van welk voertuig gaat het hart van jouw kleine sneller kloppen? Vliegtuigen, treinen, boten of auto’s? Ga dan eens een middagje spotten. Bij het vliegveld Hilversum, kun je de vliegtuigen van dichtbij goed zien opstijgen en landen. Tip: smeer een paar boterhammen voor onderweg en neem een klapstoeltje en verrekijker mee.

2. Een toren beklimmen

Het zijn vaak een héleboel traptreden omhoog, maar dan heb je ook wat. Ga eens een dagje met het gezin naar een uitkijktoren of kerktoren die je mag beklimmen. Vaak zijn deze torens helemaal gratis én je hebt bovendien prachtig uitzicht. Pssst.. die verrekijker komt hier vast ook van pas.


3. Met je neus in de boeken

Uitgebreid door kinderboeken snuffelen is al heerlijk, maar de bibliotheek is zóveel meer dan alleen maar boeken. Veel bibliotheken organiseren regelmatig gratis voorleesuurtjes voor de kleintjes of bieden creatieve kinderactiviteiten en workshops. Bij de bibliotheek in Hilversum, Laren en Huizen zijn vaak leuke activiteiten.
Bekijk deze tips in onze Uitagenda van 't Gooi4. Naar het dierenasiel

Wist je dat je in dierenasiels onder bepaalde omstandigheden mag helpen met de honden uitlaten? Extra leuk om vooraf lekkere hondenkoekjes te bakken als traktatie voor de asielhonden. Hebben jullie geen asiel in de buurt waar dit kan? Misschien mogen de kinderen een keertje die lieve hond uit de buurt uitlaten.
Kijk eens bij Dierenasiel Crailo op de Nieuw Crailoseweg 14 in Hilversum.

5. Op stap met de boswachter

Op veel plekken in Nederland kunnen gezinnen gratis op stap met de boswachter. De boswachter vertelt onderweg meer over de dieren en planten en laat nesten, holletjes en sporen zien. Opeens bekijk je het bos of de hei met hele nieuwe ogen. Als de boswachter even geen tijd heeft, kun je natuurlijk ook zelf de natuur in met een leuke speurtocht of kinderroute.6. Bootje varen

Wat begon als een heel normaal fietstochtje wordt plotseling éxtra leuk als je onderweg een pontje neemt. Veel fietspontjes zijn helemaal gratis. Dat zullen de kinderen leuk vinden! Kies een zonnige dag met weinig wind en neem een goedgevulde picknicktas mee voor een geslaagd dagje uit.7. Naar de (kinder)boerderij

Geitjes knuffelen, achter de kippen aan lopen en bij de koeien kijken. De meeste kinderboerderijen kun je gratis bezoeken. Het voeren van de dieren is voor kinderen vaak het leukste om te zien en te doen. Zoek dus vooraf de voedertijden op. Krijg je daar zelf ook honger van? Pas op dat de geitjes de meegenomen boterhammen niet oppeuzelen.
Bekijk hier 5 leuke kinderboerderijen in 't Gooi >>>8. Naar het museum

Van indrukwekkende schilderijen tot beelden en snuisterijen. Neem de kinderen eens mee naar een museum. In Nederland mogen kinderen in veel musea gratis naar binnen. Sommige musea hebben zelfs ook vrije toegang voor volwassenen.

9. Fun in het Tuincentrum

Zelf de grote winkelkar duwen, in de kersthuisjes spieken of bij de cavia’s kijken. Een tripje naar een tuincentrum is voor kinderen een hele belevenis en gewoon lekker gratis! Wil je niet met lege handen naar huis? Een leuke budget aankoop zijn de mini-plantjes en mini-cactussen van 1 euro per stuk.
Soms zijn er bij Tuincentrum Hilversum ook leuke kinderworkshops die ze gratis kunnen volgen. Houd onze Uitagenda goed in de gaten voor deze tips!10. Een gratis speelplek

De speeltuin bij jullie in de wijk is natuurlijk gratis, maar daar zijn jullie vast al héél vaak geweest. Kies daarom eens voor een speeltuin in een andere buurt of op fietsafstand. Wat dacht je van speeltuin Heidezicht aan de Bussumse hei. Misschien ontdekken de kinderen daar wel een nieuwe favoriete klimboom. In de speeltuin vind je een klimmuur, kabelbaan en nog veel meer leuke speeltoestellen.

Speelbos 't Laer blijft ook absoluut favoriet bij ons! Hier hebben kinderen echt de ruimte, het is omheind en midden in de natuur. Er is van alles te doen.... echt een must go!11. Toerist in eigen stad

Speel met de kinderen eens een dagje toerist in eigen stad! Er zijn vast een heleboel mooie straatjes en mooie plekjes die jullie nog niet kennen. En zijn jullie wel eens in de grootste kerk van de stad geweest? Tip: vraag de kinderen om in de kerk alle afbeeldingen van engeltjes te zoeken.

Bij Kidsproof.nl inspireren we ouders heel graag om eropuit te gaan met hun kinderen. Helaas kunnen niet alle ouders in Nederland zomaar alle uitjes, schoolreisjes en clubjes betalen. Maar gelukkig is er Sam&, een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Via Sam& vind je verschillende organisaties die kunnen helpen als er thuis weinig geld is voor leuke dingen. Zo kan elk kind meedoen! Klik op de roze websitebutton om naar het platform van Sam& te gaan.


Bekijk hier nog meer leuke blogs vol inspiratie om eropuit te gaan met de kinderen >>>
Naar de website