Kanonnen! Wat is er veel te beleven in het NMM!

27 december 2022
Maak een vlucht in de F-16, ga op missie te paard, bestuur een tank of luister naar persoonlijke verhalen van echte militairen in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Zelf dingen doen is leuk en leerzaam  Naast veel activiteiten zijn er onder andere 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. En er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen!
Activiteiten voor kinderen in het NMM in Soest
Stoere Collectie!
Van indrukwekkende rupsvoertuigen, legerjeeps en laaghangende vliegtuigen tot glimmende harnassen en vuurwapens. Dwaal rond tussen de zorgvuldig bewaarde en jaren oude collectie. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal! 



Vernieuwde speelruimte
De wereld van de krijgsmacht ontdekken kinderen in Xplore helemaal zelf! Met klim- en klauterobjecten kunnen ze op missie en spannende games spelen. De Chinook, een tank, een kasteel en een onderzeeboot worden het terrein voor fantasie en avontuur!



Terug in de tijd
Stap binnen in de Klas van ’45 en beleef de waargebeurde verhalen van Cor, Jack, Ad, Corrie en Frits. Hoe was het voor hen om de oorlog mee te maken? Wandel door verschillende scènes uit hun levens en maak het mee alsof je er zelf bij was.



Zo snel als een straaljager
In de nieuwe tentoonstelling ontdek je alles over de F-16 Fighting Falcon, een icoon van de Nederlandse Luchtmacht. Hoe stoer, haal je eigen pilotendiploma door Wings te verdienen tijdens de Kids Mission. Met behulp van een DTC en opdrachten ervaren kids hoe het is om een echte vlieger te zijn!



Feestje in het NMM
Stoere camouflagepet op. Voorwaarts… mars! Kinderen kunnen met de stoere verjaardagsfeestjes al vanaf 4 jaar op avontuur in het museum. Tijdens de zoektocht naar de geheime voorwerpen kijken ze hun ogen uit. Lukt het om de code te kraken en een stoere dogtag te winnen?


Vergeet het buitenterrein niet
Test je conditie op de stormbaan, bewonder overblijfselen van de oude vliegbasis of beklim de trappen van Gebouw '45 en geniet van het geweldige uitzicht! In alle vakanties en tijdens het buitenseizoen kun je zelf achter het stuur kruipen en je rijskills testen. Met mini-jeeps speciaal voor de kleintjes (4+).



Maak van je museumbezoek een stoer uitje. Handig: het Nationaal Militair Museum is in de vakantie iedere dag open.

Voor alle info en activiteiten in het museum klik op de roze websitebutton.

Wil je meer leuke uittips voor in de kerstvakantie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Naar de website