Julian vierde een te gek Ninja Kinderfeestje

3 januari 2020
Al bijna het hele jaar wist Julian al dat zijn volgende kinderfeestje een Ninja feestje moest zijn. En op zijn verlanglijstje stond natuurlijk Lego van Ninjago :-)
Ninja kinderfeestje van Osorezu

Al eerder had ik Paulien ontmoet, die samen met haar man eigenaar is van de dojo; Osorezu in Huizen, waar zij Judo en Jiu Jitsu lessen voor kinderen geven en ook kinderfeestjes aanbieden. Samen met zijn 7 vriendjes ging mijn jongste (7 jaar) op pad om hier zijn kinderfeestje te vieren.

Ontvangst & cadeautjes
Met veel drukte en enthousiasme kwamen de jongens aan bij Osorezu. Daar mochten zij al snel rond een gezellige tafel aanschuiven om eerst te zingen en cadeautjes uit te pakken. Wat een feest!



Taart in stijl
Bij dit kinderfeestje kun je zelf kiezen of je de taart thuis wil eten of dat je het hier helemaal in Ninja-stijl wilt vieren. Nou dat laatste leek mij wel wat! En de jongens waren helemaal gelukkig met hun eigen Ninja taartje!



De meester staat klaar
Nadat alle cadeautjes uitgepakt waren en de limo & taartjes opgesmikkeld waren, mochten ze zich omkleden. De Ninja meester stond al klaar voor de ontvangst van de Ninja's in spé.



Ninja worden
In mum van tijd stonden de 8 mannen klaar om Ninja te worden. Door de uiterst rustige stem en overtuiging van de meester waren ze allemaal stil (hoe doet hij dat :-). 



Concentratie
Na een duidelijke uitleg, waarbij de jongens allemaal doodstil en zeer geboeid zijn, start de eerste oefening. Een voor een mogen de jongens over een balk lopen waarbij evenwicht van groot belang is en ze sluiten af met een spektaculaire rol.



Balans is belangrijk voor een Ninja. Vooral de mannen die het even snel proberen te doen, raken hun balans gemakkelijk kwijt, dus leren ze dat ook concentratie van belang is voor een Ninja!



In de zaal heerst een bepaalde rust en is er duidelijk respect en aandacht voor elkaar. De meester legt rustig uit wat de jongens moeten weten en krijgt hierbij hulp van zijn zoon. Samen begeleiden zij de jongens als het nodig is.

Veel opdrachten die de Ninja's krijgen zijn in duo's en ze wisselen steeds af, zodat alle jongens een keer met elkaar de oefening kunnen doen.



Pauze met snack
Tussendoor kunnen de kinderen zoveel drinken pakken als ze zelf willen. Er staan grote kannen waar ze eenvoudig uit kunnen tappen. Want van alle inspanningen krijg je dorst! Tijdens de pauze krijgen ze ook een lekkere snack, daarna is de accu weer geladen voor nieuwe oefeningen!

Ninja zwaarden
Dan komen de lang verwachte zwaarden van hout. Ze zijn groot en zwaar, maar de jongens vinden het prachtig. In tweetallen gaan ze aan de slag en leren ze de techniek en hoe ze heel beheerst met hun kracht om kunnen gaan. Ik blijf verbaasd over de rust in de ruimte.

Als ik dit feest thuis zou geven, zouden de jongens hoogstwaarschijnlijk gillend in de gordijnen hangen en elkaar met zwaarden te lijf gaan, maar op dit feest, niks van dit alles....



Leren vliegen
Zo lijkt het tenminste! Records worden gebroken met de technieken van de meester en de jongens zijn zichtbaar trots op hun prestaties.



Allemaal geslaagd
Aan het einde van het feest moeten de jongens over daken springen en uiteindelijk een weg zien te vinden door het hol van de draak, waar zij de laserstralen niet mogen raken, anders maken zij de draak wakker. Met rook uit zijn mond is de draak dan ook niet ongevaarlijk. Maar gelukkig lukt het de jongens allemaal om ook voor de laatste opdracht te slagen!



Eten
Nadat zij hun diploma hebben ontvangen van de meester is het tijd voor een broodje knak (je kunt kiezen om aan het einde te eten en zelfs wat je wil eten). De mannen schuiven enthousiast weer aan de grote tafel, want Ninja's hebben honger...



Ninja traktatie
Het diploma is niet het enige aandenken wat de ninja's mee naar huis krijgen. Na het omkleden staat er voor elke afgestudeerde Ninja een prachtig Ninja-doosje klaar.



Snoep sushi
Eenmaal thuis aangekomen gaan de Ninja doosjes meteen open om de heerlijke snoep-sushi op te smikkelen.



Wat een heerlijke dag, wat een prachtig feest en wat heb ik een blije zoon van zeven! Dankjewel Osorezu, voor dit onvergetelijke Ninja-feestje.

Aanrader
Wil jij ook zo'n leuk Ninja Kinderfeestje? Check hier alle info >>>

Lessen volgen
Kijk hier als je meer wil weten over de zelfverdedigingslessen die ze aanbieden bij Osorezu in Huizen.