• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

3x paastak knutselen met kinderen

15 maart 2024
Wat vliegt de tijd! Je zou het bijna vergeten, maar binnenkort is het Pasen. Om een beetje het Paasgevoel te krijgen hebben we drie vrolijke Paastak varianten bedacht. Net even anders en leuk om samen met de kinderen te maken.
3x diy paastakken, maar net even anders

1. A la minute paastak

Heb je niet zoveel tijd om alle knutselspullen tevoorschijn te halen voor de kinderen óf hebben jullie niet zoveel in huis? Dan is paastak nummer 2 een leuke optie. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar punaises of haakjes. Prik ze in de tak en hang er chocolade eitjes aan op. Met lijm kun je de tak verder versieren met paaskonijntjes, kuikentjes of eitjes. Voilá! In-no-time heb je een tak in paassfeer. Andere dieren of paasitems kunnen natuurlijk ook. Tip: een lijmpistool is bij deze tak je beste vriend.2. Picasso paastok

Zoek een mooie stevige stok of tak in de tuin of in de buurt en laat hem een dagje drogen zodat het meeste vocht eruit is. Heb je nog verfrestjes in de kast liggen? Zoek ze bij elkaar en laat je kind de tak in allerlei vrolijke kleuren verven. Nadat de verf is opgedroogd duw je een paar punaises, haakjes of kleine spijkertjes in de tak. De picasso tak is nu klaar om te versieren. Tip: De tak kun je hergebruiken om sieraden, tekeningetjes, etc. aan te hangen. Ook leuk als Moederdagcadeautje.

\

3. Hang’m in there tak

Deze paastak is lekker vrolijk en bont. Verzamel allerlei knutselmateriaal zoals losse takjes, bolletjes wol, veertjes en figuurtjes en lijmen maar. Het touw wikkel je om de tak en zet je vast met een knoopje. Ziet er direct heel anders uit! Laat ieder kind een paar takjes versieren en wat versiering erop plakken. Nu alleen nog een mooie vaas zoeken!Fijne Pasen!