icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Schaatsen op natuurijs in 't Gooi

11 februari 2021
Kan het al? Of kan het nog niet? Heeft het hard genoeg gevroren om het ijs op te gaan? Ik vind het zelf altijd spannend, zeker met kinderen, maar ik ben wel op zoek gegaan naar mooie schaatsplekken in 't Gooi waar je kunt schaatsen op natuurijs.
Schaatsen op natuurijs in 't Gooi

Schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs is natuurlijk helemaal te gek! Waar kun je nou lekker schaatsen in 't Gooi met de kinderen als het ijs dik genoeg is? Hieronder een paar plekjes ter inspiratie.

Schaatsen op de vijver van Kerkelanden 

De vijver ligt aan de Diependaalselaan. Als je de rotonde richting Kerkelanden pakt, zie je aan je rechterhand de plas liggen om te schaatsen. Vrijwilligers uit de buurt zorgen voor een mooie baan en vegen deze. Er is precies afgezet waar het veilig is om te schaatsen! Kom je met de auto? dan kun je gratis parkeren bij het winkelcentrum Kerkelanden (adres: kapittelweg 267).Natuurijsbaan in Ankeveen

Kijk eens op de Natuurijsbaan bij Ankeveen. Zodra die goed genoeg bevroren is, is het er vaak druk, maar wel erg gezellig. Het parkeren is er goed geregeld met parkeerwachters. Bij de ijsbaan in Ankeveen vind je normaal gesproken ook koek & zopie, dat maakt het helemaal af, niet?! Ik weet alleen niet zeker of hier een coronaproof 'to-go' optie wordt aangeboden dit jaar.
Vanaf de ijsbaan schaats je zo de plas op. Wondermooi als alles bevroren is!Ijsbaan in Nederhorst den Berg

Ook in Nederhorst den Berg is er bij flinke vorst een natuurijsbaan. De ijsbaan is nu nog gesloten, maar als het ijs echt dik genoeg is, dan kun je hier ook veilig de baan op. Ivm de maatregelen rondom het coronavirus is er geen koek en zopie dit jaar. 

Vijver bij de Wereldomroep

De twee vennen naast de Wereldomroep bij het kantoor van GNR zijn ook erg leuk om te gaan schaatsen met kinderen. Moet je echt even gaan kijken als jullie graag een rondje op het ijs willen draaien. Een prachtige plek!

Natuurijsbaan op een ondergelopen veld 

Langs de A1 bij Baarn zie je ook altijd een ijsbaan liggen op een ondergespoten veld! Dat is vaak ook al snel bevroren en begaanbaar. Wel zo veilig met kinderen.Schaatsen op de brink in Laren

Hoe fijn is het om op de vijver midden in het prachtige dorp Laren te kunnen schaatsen nu Winter Village Laren niet door kan gaan. Dat zou toch fijn zijn.
 

Ijsbaan op het schoolplein

Het Comenius heeft het slim aangepakt door een ijsbaan te maken voor alle kinderen op het schoolplein. Wat heerlijk om hier lekker veilig de schaatsen onder te kunnen binden. Misschien een mooi voorbeeld voor veel andere scholen, pleinen en velden in de buurt ;-)

Vuntus in Loosdrecht

Op de Vuntus kun je ook het ijs op, prachtige plek als het ijs dik genoeg is. Bij Zeilschool de Vuntus vind je koek en zopie. Ze houden hier in de gaten als het te druk wordt, houd hier dus rekening mee.Veiligheid voorop

Sommige ijsbanen kiezen er op voorhand voor om dicht te blijven om drukte te voorkomen en zo de coronamaatregelen beter te kunnen hanteren. Denk altijd aan de veiligheid en de richtlijnen en adviezen die nog altijd van kracht zijn. De KNSB heeft ook een stappenplan opgesteld om iedereen veilig en coronaproof te laten schaatsen, dus op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar (voor iedereen boven de 18 jaar).


#Wijsopnatuurijs

- Schaatsen op natuurijs mag, bewegen is gezond
- Houd je aan de coronaregels, want het virus is nog niet onder controle
- Blijf dicht bij huis, beperk je reisbewegingen
- Mijd drukke plekken en denk drie keer na voordat je het ijs op gaat
- Schaats niet alleen, maar minimaal met zijn tweeën
- Vermijd open water dat bevroren is, de ijskwaliteit is onbetrouwbaar
- Ga liefst naar je lokale natuurijsclub en schaats met plezier!
- Check Schaatsen.nl/natuurijs en op social media: #wijsopnatuurijs


Veel schaatsplezier allemaal!

Maud


TIP: kijk hier voor meer slee- en schaatstips in 't Gooi