5x Schoentje zetten voor Sinterklaas

10 november 2022

Mogen jouw kinderen elke avond hun schoentje zetten? En voor hen misschien nog wel belangrijker: komt er dan ook altijd een schoenkadootje in? Wij verzamelden 5 schoentrucs om het vullen van de schoentjes af te wisselen. Want de avonden tot 5 december zijn er nogal wat.

Schoentje zetten met Sinterklaas

1. Hulppietje spelen

Introduceer een avond waarbij jullie de Sint een handje helpen. Zoek samen speelgoed uit waarmee thuis niet meer wordt gespeeld, maar waar een ander kind nog blij mee zal zijn. Op deze avond zetten kinderen als hulppiet niet hun schoen om een cadeautje te krijgen, maar geven ze er juist eentje weg. Wat zullen Sinterklaas en de andere kindjes hier blij mee zijn!

2. Een brief van Sinterklaas

Een handgeschreven brief van de Goedheiligman zelf, hoe indrukwekkend is dat? Laat de brief achter na een avond schoen zetten mét cadeau. Sinterklaas legt uit dat hij de komende dagen naar het verre Noorden/Zuiden vertrekt om ook daar pakjes aan kinderen te bezorgen. Even geduld dus!3. Aftelkalender

De Sinterklaastijd is voor kinderen onvoorspelbaar. Naarmate Pakjesavond dichterbij komt en het aftellen begint, stijgt de spanning pas echt. Wanneer gaan jullie naar de pakjesboot kijken, een handje geven of tekeningen maken? De aftelkalender helpt om duidelijkheid te geven én is natuurlijk ideaal om aan te geven op welke avonden kinderen hun schoen mogen zetten. Download hier de Sinterklaas-aftelkalender.

4. De kleine Huispiet (Elf on the Shelf)

Gebaseerd op de Elf on the Shelf-traditie vanuit Amerika: de kleine Huispiet. Hij woont overdag bij jullie thuis en glipt ’s nachts weg om Sinterklaas te helpen. Elke ochtend als de kinderen wakker worden, vinden ze kleine Huispiet ergens anders in huis. Wat zal hij nu weer hebben uitgespookt?5. Strooipiet heeft leren schrijven

Wat ligt daar nou bij de schoentjes? Strooipiet heeft de pepernoten niet zomaar in het rond gestrooid. Hij heeft jullie voorletters keurig op de grond geschreven, met pepernoten! Geen pepernotenbende in de woonkamer dit jaar. Fijn, zo’n Pietje Precies.

Op zoek naar leuke Sinterklaasactiviteiten in 't Gooi? Bekijk onze Uitagenda voor de leukste uitjes in 't Gooi. Of zoek je inspiratie voor een onvergetelijke Pakjesavond? Lees erover in onze blog met leuke variaties voor Sinterklaas(avond).