Sinterklaasactiviteiten in 't Gooi

9 oktober 2022
2023 - Het is november en dat betekent dat de spanning van Sinterklaas in het hele land weer voelbaar is! Ik vind het heerlijk om mijn kinderen onder te dompelen in deze Nederlandse traditie en ik ga graag met ze op pad. Hieronder heb ik een paar leuke tips voor jullie...
2023 - Sinterklaas uitjes in 't Gooi

De enige echte Pakjesboot

Uniek uitje! Kom op 4 & 5 december kijken aan boord van de Stoomboot van Sinterklaas, die dan in Weesp ligt aangemeerd. Je ziet waar de Sint werkt, slaapt, waar de pepernoten worden gebakken en kadootjes worden getest.
Kom binnen kijken

De Grote Sinterklaasfilm

Op zondag 26 november draait 'De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond' in Filmtheater Hilversum. Een hartverwarmende familiefilm met voorafgaand een verrassingsbezoek van Sinterklaas zelf. Spannend!
Bestel je tickets 

Kasteel van de Sint

Van 18 november t/m 3 december logeert Sinterklaas in Kasteel Muiderslot. Er zijn circuspieten, er is volop muziek, je kunt pepernoten bakken en Ozosnel aaien. Sint is er in de weekenden, komen jullie ook gezellig langs?
Bestel je kaartjesClub van Sinterklaas film

Op zaterdag 2 december draait 'De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot' bij Theater de Speeldoos Baarn. Een nieuw avontuur van de allerleukste Club van Sinterklaas. Je drankje staat klaar. Komen jullie ook?
Reserveer je kaartjes 

Pietenpret in Blaricum

Kom op woensdag 29 november of vrijdag 1 december gezellig knutselen, kleuren en spelen met de pieten tijdens Pietenpret bij Restaurant Bruis in Blaricum. Doe mee en geniet van heerlijke pannenkoeken.
Samen eten en spelen.
Naar de PietenpretSinterklaasfeest in Baarn

Zondag 26 november viert Sinterklaas feest bij Sportcentrum de Trits. Hij leest voor uit zijn grote boek en heeft voor elke kind een cadeautje. Zing en dans mee in de mooi versierde sporthal. Na afloop kun je ook nog volop spelletjes doen.
Ontmoet de Sint 

Alle Sinterklaasintochten op een rij

Het begint natuurlijk allemaal met de intocht. Wij alle intochten in 't Gooi natuurlijk ook dit jaar voor je op een rij! Alles overzichtelijk per datum in één overzicht voor 't GooiSinterklaas bij Ravenstein

Ook Hoeve Ravenstein in Baarn viert het Sinterklaasfeest. Kom tussen 18 november en 2 december langs om je schoen te zetten. Kinderen krijgen een schoentje dat ze zelf mogen knutselen. Doe ook de Sinterklaasspeurtocht.
Naar Hoeve Ravenstein 

Sint logeert in Museum Hilversum

Slaapkamer in Hilversum
Als Sint de kids in Hilversum bezoekt, slaapt hij in Museum Hilversum van 18 nov tot 5 dec. Zijn slaapkamer is gratis te bezoeken. Er is een tentoonstelling, een knutseltafel en je mag zelfs iets achterlaten in het grote boek. Tof toch!
Plan je bezoekPieten, pakjes en pepernoten

Alle Pieten verzamelen! Danspieten, Bakpieten, Postpieten en Sportpieten... ze zijn er allemaal bij! Het is tijd voor het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum op 25 & 26 november en 3 december. Meer dan 150 Pieten brengen pakjes mee!
Oh kom er eens kijken... 

Duurzame Sinterklaas dit jaar

Ben jij er ook voorstander van om een duurzaam Sinterklaasfeest te organiseren dit jaar? Dat kan met FamFam! Nu is het moment om het speelgoed waar jouw kind niet meer mee speelt op de website van FamFam te zetten. Zelf nog opzoek naar duurzame en betaalbare cadeautjes?
Check dan snel de website!
Sinterklaas cadeautip

Zoek je een leuke spelletje voor de kinderen? Wij hebben onze tips voor je op een rij gezet. Dit zijn onze favoriete spelletjes thuis.

Sinterklaas uitzwaaien

We laten je uiteraard ook weten waar en wanneer je Sinterklaas uit kunt zwaaien als het feest weer ten einde is.

Kerstvakantie in zicht

Heb je in de kerstvakantie lekker een paar dagen vrij met de kinderen. Check dan snel de uittips voor de kerstvakantie.Geniet van de aanloop naar pakjesavond!
Liefs,
Maud


ps: kijk hier om ook onze andere blogs te lezen!
Naar de website