• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Te gek kinderfeestje: Ravotten bij Hein!

21 mei 2024
Mamablogger Anke was afgelopen week bij het Eiland van Hein voor een kinderfeestje van haar jongste zoon, wat een feest! Lees mee hoe het avontuur op deze bijzondere plek en met deze stoere mannen en dame is verlopen....

Als moeder van drie jongens is het ieder jaar weer een uitdaging om een leuk kinderfeest te organiseren. De mannen hebben natuurlijk hun wensen, maar stiekem heb ik ook mijn eigen wensenlijstje (ik zeg mijn, omdat in ons huishouden vaderlief niet heel druk is met welk kinderfeestje dan ook 😉. Hij hoort wat het wordt en doet braaf wat er van hem verwacht wordt. Herkenbaar?)

Ik wil iets origineels doen, wat niet te veel geld kost, leuk voor jongens is, maar ook zeker voor de stoere vriendinnetjes van onze jongens en niet geheel onbelangrijk….papa en mama willen er ook van kunnen genieten. Afgelopen vrijdag heb ik dit pareltje gevonden: “Ravotten bij Hein”.

Samen met onze jongste telg van acht jaar oud en zijn vijf vrienden en allerleukste buurmeisje togen wij richting Wilnis. We hadden netjes online geboekt en betaald en nu was het afwachten wat we zouden treffen.

Op de parkeerplaats al merkten we dat het goed verzorgd oogde. Voor zowel auto’s als fietsen waren er laadpunten. Een leuk terras met zicht op het water, soort counter waar je lekkere dingen kon bestellen, een schoon toilet en heel veel groen. We werden vriendelijk ontvangen, alle details werden doorgenomen en onze begeleider Tessa nam ons mee naar “where the magic happens”.

Op een originele manier troffen wij een ‘survival hutje’, een soort base camp, met daarom heen allerlei uitdagende activiteiten. Tessa nam vanaf hier alles over, dus wij konden lekker ontspannen en genieten van het plezier van de kinderen. En plezier hebben ze zeker gehad.

De start was de touwbrug. Aansluitend balancerend op een balk een balletje in een basket gooien, wie kan er het langste aan het touw hangen, klimmen in een totem paal en een evenwichtsbalk. Daarna kwam een van de hoogtepunten… tijgeren door de modder onder een web van touwen door. Man, daar word je lekker vies van en dat is zo ‘cool’. De kinderen werden er blij van (en gingen heerlijk stinken 😉)

Na de eerste ronde van deze survival activiteiten werd er aan de innerlijke mens gedacht en kregen de kinderen wat limonade. Stuiterend en met heel veel lachen verzamelden ze zich bij het base camp, tikten de limo achterover en konden door naar het volgende onderdeel: Waterpret!

Met z’n zevenen op een vlot roeien naar de overkant, de een sprong er direct in en de ander probeerde angstvallig droog te blijven. Na diverse andere  uitdagingen in en om het water was uiteindelijk iedereen wel nat en had zich overgegeven aan het water en de modder. Wat een pret! En wij hebben hard gelachen om de diverse acties die de kinderen ondernamen om de ander nat te krijgen. Goed om te weten is dat er continue toezicht was (Tessa voer rond in een bootje om de kinderen te helpen) en dat het natuurlijke ‘zwembad’ overal de mogelijkheid bood om te staan, dus dat stelde ons ook gerust.

Na het water en modderplezier was het tijd om op te warmen. De kinderen konden zich in een tent omkleden (vergeet geen schone kleren, droge schoenen en een handdoek mee te nemen) om vervolgens te starten met vuur maken. Dat bleek nog een behoorlijke uitdaging, maar gelukkig was Tessa overal op voorbereid.De kinderen kregen broodjes om boven het reeds brandende kampvuur te bakken, waar tegelijkertijd de blikken knakworst ook in werden opgewarmd.Na het eerste rijkelijk belegde broodje kregen de kinderen een tweede broodje, dus de magen werden goed gevuld.Om dit avontuurlijke feestje nog beter af te toppen volgden er ook nog marshmallows en lukte het met wat improvisatie, karton en een beetje hulp van papa (had hij toch nog een taakje 😉) om echt vuur te maken. Wat een feest!

Tessa vond dat alle kinderen zich kranig hadden geweerd in de natuur en overhandigde de kinderen een oorkonde. De kinderen namen deze trots in ontvangst en baalden ervan dat het feestje al op z’n einde liep. In de auto werd nog nagelachen en geëvalueerd: wat een geweldig feest was dit! Raampje open voor frisse lucht en vol gas naar huis. Wij komen zeker een keer terug!

Dankjewel Anke, dat je jullie ervaring met ons wil delen.
 

Wil jij ook een kinderfeestje op het Eiland van Hein? Kijk hier naar de mogelijkheden >>>


Naar de website