10 x boswandeling & chocolademelk!

29 januari 2024
Wij hebben de leukste hotspots voor een kindvriendelijke boswandeling mét warme chocolademelk in 't Gooi voor je op een rijtje gezet.
Boswandeling in 't Gooi met kinderen
1. Buiten in de Kuil – Lage Vuursche
Het paviljoen 'Buiten in de Kuil' is een fijne plek midden in het bos met die heerlijk pizza ovens, borrelplanken met lekkere hapjes en biologische sapjes! Hier moet je absoluut een keer geweest zijn. 



2. Speelbos Brambergen – ’s Graveland
In 's Graveland kun je natuurlijk heerlijk wandelen over het landgoed Boekesteyn. Wij kunnen de paddenstoelensafari erg aanraden. En Brambergen blijft een favoriete stek naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten met die heerlijke boomhut waar zelfs ouders zich weer even kind voelen. De menukaart is voorzien van heerlijk gebak en pure lunch, dus het blijft vast niet alleen bij koffie en chocomel ;)



3. Boswandeling met Pannenkoeken – Lage Vuursche
Heb je nou zin in een avond pannenkoekeneten met de kinderen? Combineer dit dan met een leuke boswandeling voorafgaand. Er zijn speciale kinderroutes uitgezet. Je kunt hier kiezen welke route je gaat lopen (lang of minder lang). Volg eenvoudig de gekleurde paaltjes. Vinden de kinderen ook altijd leuk, kunnen ze zelf 'navigeren'. Dan weet je ook zeker dat ze trek hebben, want de pannenkoeken in Lage Vuursche zijn altijd ENORM.



4. Coversbos & Spanderswoud in Hilversum
Tussen Hilversum en 's-Graveland vind je het Coversbos met een prachtige wandelroute rondom Gooilust. Een leuke wandeling met bruggetjes en prachtige natuur. Als je aan het eind van het Corversbos de Leeuwenlaan oversteekt, kom je bij het Spanderswoud. Hier kun je prachtig wandelen en genieten van de natuur. 
Parkeertip: Als je op de Leeuwenlaan rijdt, zie je op een gegeven moment aan je linkerhand het landhuis van Hilverbeek. Sla vlak daarna het weggetje naar links in. Je komt dan vanzelf op de parkeerplaats waar een wandelroute van Natuurmonumenten start.!



5. Speelbos ‘t Laer - Hilversum
Het speelbos is een verstopt plekje dat je moet weten. Het ligt achter Anna’s Hoeve (Hilversum) tegen Baarn aan. Het bos is in beheer van het Goois Natuurreservaat en is speciaal voor kinderen aangelegd. Het is volledig omheind, waardoor de kinderen niet zomaar weg kunnen. Vol met leuke natuurlijke elementen om je heerlijk te vermaken! Neem een picknick mee, want hier is geen theehuis in de buurt.



6. Kabouterpad bos & hei - Naarden
Ook in Naarden is er een kabouterpad. Net als in Baarn ga je hier uitgerust met puntmuts en knapzak op pad om vragen en opdrachten te beantwoorden! Aan het einde kun je je eigen kabouterdiploma ophalen.



7. Bussumerheide & ’t Bluk – Laren
Hoe heerlijk is het om in de winter de heide in ’t Gooi te zien veranderen. Kom en geniet na je wandeling heerlijk van koffie en chocomel in ’t Bluk. Een begrip in 't Gooi!



8. Soesterdal - Soesterberg
Een fijne plek om te wandelen! Soesterdal is een mooi vertrekpunt, hier kun je ook goed je auto of fiets neerzetten. Het ligt vlakbij het vliegveld van het Nationaal Militair Museum. Of je nu wil ontbijten, lunchen, borrelen of dineren, de koks werken zo veel mogelijk met verse, biologische producten uit de streek. Ze hebben dan ook heerlijke gerechten op de kaart staan!



9. Tafelberg in Blaricum
In mijn andere blog over het wandelen bij de Tafelberg - het hoogste punt in het Gooi - schrijf ik over een wandeling over de hei met een bezoek aan de schaapskooi. Je vindt hier grazende schaapjes die lekker over de heide lopen. Maar ook buiten het hek is het een bijzonder fijne plek om te wandelen (daar mag je hond los lopen). Hier vind je ook een mooi terras bij De Eendracht.
Parkeertip: bij Restaurant De Eendracht is een parkeerplaats



10. Hoornboegse hei - Hilversum
In Hilversum Zuid vind je de Hoornboegse hei omringd met bos. Prachtig om lekker te wandelen. Je komt hier vaak de grote runderen tegen en op mooie dagen is het druk met vliegverkeer. Als je naar het vliegveld wandelt kun je hier lekker uitblazen met koffie & chocomel. Altijd leuk om nog even van dichtbij naar de vliegtuigen te kijken die hier vertrekken en landen.



Heel veel plezier tijdens het wandelen, wie weet komen we elkaar nog tegen!
Liefs,
Maud

Bekijk ook onze andere blogs.