Top 5 kinderboerderijen in 't Gooi

2 juni 2023
Wij hebben de leukste plekken om dieren te knuffelen bij kinderboerderijen in ‘t Gooi voor je op een rij gezet. Kindvriendelijke én diervriendelijke plekjes om samen te ontdekken.
Kinderboerderijen in 't Gooi
Houd jij ook zo van diertjes knuffelen, aaien en voeren? Breng dan eens een bezoekje aan één van deze leuke kinderboerderijen in de omgeving van het Gooi. Overal vind je de liefste dieren, maar elke boerderij heeft iets unieks.

Kinderboerderij De Meent

Bij deze gezellige boerderij in Hilversum kun je komen kennismaken met een heleboel landbouwhuisdieren. Ook ligt het naast een melkveebedrijf, dus je ziet meteen hoe het echte boerderij leven eruitziet! De dieren die je allemaal tegen kunt komen zijn schapen, geiten, kippen, varkens, konijnen en pony’s. En niet te vergeten: de kalfjes die opgroeien tot een melkkoe!

Kinderen kunnen bij De Meent ook heerlijk spelen in de speeltuin, met een groot klimtoestel en een glijbaan. Ouders genieten ondertussen op het terras van de zon en een kopje koffie of thee met wat lekkers (mét uitzicht op de speeltuin ;)!

 

De Schaapskooi in Blaricum

Bij de Schaapskooi in Blaricum kun je iedere zondag de schapen komen bewonderen! De gidsen zijn er om het grote en kleine publiek te vertellen over de kooi en de kudde Drentse heideschapen die er rondloopt. Ook organiseren ze vaak leuke dingen om te doen voor kinderen, dus helemaal Kidsproof!
Hier is geen speeltuin met toestellen, maar rondom de schaapskooi vind je gewelige (klim)hutten waar de kids kunnen bouwen en klimmen. Het ligt naast restaurant De Eendracht (voorheen de Tafelberg), en is dus ideaal om te combineren met een hapje eten. Op het terras vind je wel enkele speeltoestellen voor de kinderen. 


 

Hoeve Ravenstein in Baarn

Bij Hoeve Ravenstein in Baarn is er voor jong en oud ontzettend veel te beleven. Neem een kijkje bij lieve konijntjes, geitjes, de pony, de ezel en alle andere dieren. Of pluk tijdens de zomermaanden de mooiste bloemen in hun unieke pluktuin. Haal een mandje en schaar op bij de boerderijwinkel en ga zelf op pad!

In de boerderijwinkel vind je ook meer dan 10.000 biologische, glutenvrije en streekproducten. Plof na de boodschappen lekker neer op het grote terras en geniet van heerlijke drankjes.

Kinderen leren alles over de boerderij door mee te doen aan een van de leuke speurtochten. Kom langs de stallen en de landerijen. Alpacaboerderij in Eemnes

Heb jij altijd al eens alpaca’s van dichtbij willen bekijken? Dat kan bij de alpacaboerderij in Eemnes! Hier vind je deze bijzondere dieren in overvloed, en vertellen de medewerkers er graag van alles over.

Laat de alpaca’s naar jou toekomen, want dat vinden ze het allerleukste, vooral als je iets lekkers bij je hebt! Vervolgens kun je een leuke wandeling met de dieren maken. Onze tip: combineer dit uitje met een heerlijke boerenlunch of high-tea op dezelfde locatie!Kinderboerderij Warande in Huizen

In het stadspark van Huizen vind je de gezellige kinderboerderij Warande, waar je héél veel dieren tegenkom die je kunt knuffelen en aaien. Wat dacht je van varkens, koeien, geiten, schapen, paarden, kippen, pauwen, konijnen, cavia’s, duiven, kalkoenen, ganzen en eenden?

Bij de kinderboerderij hechten ze veel waarde aan de Nederlandse en Oud-Hollandse rassen, zodat deze niet verloren gaan. Warande vindt dit erg belangrijk en wil jou graag deze dieren laten zien. Wist je dat je ook je kinderfeestje bij deze kinderboerderij kunt vieren? Extra gezellig met al je vriendjes en vriendinnetjes!
Veel plezier!

Groet,
Maud

Tip: Bekijk ook onze andere blogs met uittips in 't Gooi >>>