Leuke uittips voor de meivakantie

21 april 2024
De meeste scholen in 't Gooi krijgen deze week al meivakantie! Wat gaan jullie doen? Wij hebben de leukste activiteiten, events en Kidsproof-plekjes weer voor je verzameld. Klik door voor meer info of check het complete overzicht op onze website.
Meivakantie tips in 't Gooi en omgeving
Koningskermis
17 t/m 29 april staat de Koningskermis in Hilversum vol leuke attracties en heerlijke snoepkramen. Er zijn ook verschillende activiteiten, zoals gratis schminken en straattheater. Check het volledige programma op onze site.
Naar de kermis 

Klimmen, klimmen, klimmen
Lekker met de kids eropuit in de Meivakantie? Kom klimmen bij Klimbos Gooi Eemland. Het klimbos is prachtig gelegen in de bossen van Lage Vuursche en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Komen jullie ook klimmen?
Klimmen maar 

Pannenkoeken & pyjamafilm
Op 23 & 24 april kun je bij Filmtheater Hilversum samen genieten van pannenkoeken in je pyjama. Daarna kijken jullie 'Vos en Haas Redden het Bos' (3+) of de film 'Het Muizenhuis', met de bekende muizen Sam en Julia.
Reserveer op tijd 



Beleef de geschiedenis
In de meivakantie is er van alles te doen en te beleven bij Kasteel Muiderslot. Kids gaan zelf aan de slag met het lentethema: ze maken hun eigen voorjaarscreatie. Bewonder niet alleen het kasteel maar ook de prachtige tuinen.
Bekijk het programma 

Fien & Teun | 2+
Fien en Teun komen 1 mei naar Theater de Speeldoos Baarn met een nieuwe familievoorstelling Fien & Teun – Bonte avond op de boerderij. Deze voorstelling belooft ook weer een écht Hollands feestje te worden. Mis het niet!
Boek je tickets 

Leer zeefdrukken
Deze meivakantie organiseert Grafisch atelier Hilversum op woensdag 1 mei een leuke Print Club workshop. Een creatieve activiteit voor de kids. Deze keer gaan ze zelf leren zeefdrukken. Kom ook, en maak je eigen tas.
Alles over de workshop 

Vaar mee naar Pampus
Op Forteiland Pampus valt er altijd wat te beleven, ook in de meivakantie. Vanaf 27 april komt het eiland bol te staan van de energieke activiteiten voor alle leeftijden. Een rondleiding, vliegen in een luchtballon en nog veel meer. Kom kijken!
Naar Pampus 



NIEUW: Italiaans ijs
We kennen Restaurant Tiramisu van verse panini's, pizza’s, pasta’s & salades.... maar ze hebben nu ook fantastisch Italiaans schepijs. Gemaakt op ambachtelijke wijze met lokale ingrediënten. Dit MOET je proeven!
Mis het niet, kijk hier 

Wie daag jij uit?
Op zoek naar een actief uitje? Wat dacht je van funbowlen, karten, klimmen, golfen of lasergamen bij Coronel Adventure. Een spectaculaire dag vol actie. Met het hele gezin, of neem je vrienden en vriendinnen mee en beleef een topdag!
Alle activiteiten bij Coronel 

Je kan de boom in!
Kom klimmen en klauteren bij Fun Forest in Almere. Wat je in een gewoon bos niet mag of kan, mag je hier wel. Je gaat de bomen in. Drie uur lang klim je van boom tot boom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf.
Plan je dagje uit 

Voorstelling 'Thuis' | 2+
In een sprookjesachtig tafereel met geanimeerde schilderijen en passende muziek worden de kinderen meegezogen in de wereld van Anastasiia en haar hondje Djonnik. Deze theatervoorstelling is op 1 mei bij Brinkhuis Laren.
Reserveer je kaartjes 



Jonge dieren maand
April staat bij Hoeve Ravenstein in het teken van de jonge dieren. Kom op kraamvisite bij de lammetjes en geitjes. In het boerderijcafé en met mooi weer op het terras, geniet je van allerlei lekkers. Een perfect dagje uit in de vakantie.
Naar de boerderij 

Verzetsmuseum Junior | 9+
Een middag in het Verzetsmuseum Junior is extra bijzonder rondom de Herdenking- en Bevrijdingsdag! Maak kennis met vier echt bestaande kinderen uit de oorlog. En zoek met je kind met het speurboekje naar antwoorden.
Aangrijpend uitje 

Spetterfun in Blaricum
In het zwembad van R&A kun je in de vakantie weer meedoen aan leuke activiteiten zoals trampolinefun, aquadisco, zeemeermin zwemmen en natuurlijk het familie-zwemmen. Wie van jullie maakt het grootste bommetje?
Reserveer online 



Vakantie in het Rijksmuseum
Waan je in de 17e eeuw en maak een hippe kraag. Chic hoor! Maak vervolgens een (zelf)portret op de voorhal, in de stijl van Frans Hals, of een stijl die je leuk vindt. Er is van alles te beleven voor de hele familie. Kom het ontdekken!
Bekijk het programma 

Food in de meivakantie
In Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam hebben de activiteiten deze vakantie een voedsel-tintje. Duik in de wereld van koffie, loop de boodschappen-route en leer hoe eten aan boord van het VOC-schip vroeger bewaard werd.
Nieuw: gratis t/m 12 jaar 

Word Waterwijs
Ga deze vakantie op speurtocht door het buitenmuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! Van 4-6 mei kunnen de kinderen bovendien creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz!
Naar het Zuiderzeemuseum 

Flight Camp | 6+
Op zoek naar een vet sportief en gezellig vakantiekamp voor de kids van 6 tot 15 jaar? Meld je aan voor Flight Camp 2024 in de mei- of zomervakantie. Een cool jump en outdoor sports camp in Hilversum. Check snel alle activiteiten!
Meer informatie  

Vette workshops bij Move
Beweging gegarandeerd tijdens een uitje naar Move Amsterdam! En naast de vaste Mobility Experience staan er weer workshops op het programma: Freestyle Football, een choreo maken, gipsbeeldjes schilderen en bonbons maken. Hoe leuk!
Reserveer vast je plekje  Naar de website