Uittips voor in de voorjaarsvakantie

5 februari 2024
Hebben jullie ook zo veel zin in de voorjaarsvakantie? Hieronder vind je onze tips om er samen lekker op uit te gaan!
Fijne vakantie, Maud
Uittips in de voorjaarsvakantie voor kinderen
Zin in Zappelin | 3+
Check deze vakantie de voorstelling 'Zin in Zappelin live'. Met de eigen liedjes en bekende kinderliedjes nodigt Fenna Ramos jullie uit in Theater de Speeldoos in Baarn. Zijn jullie erbij op woensdag 21 februari om 13:30 en 16:00 uur?
Koop je kaartjes 

Check deze hotspot!
Kennen jullie dit mooie plekje in Vreeland al? Restaurant Hendrik is een hip familierestaurant in een voormalig koetshuis met een fijne menukaart. Wij hebben de pannenkoeken geproefd... aanrader! Leuk voor in de vakantie.
Check deze plek 

Beleef een topdag vol actie
Beleef een spectaculaire dag vol actie tijdens de voorjaarsvakantie bij Coronel in Huizen! Of je nu houdt van racen, klimmen, golfen, bowlen of lasergamen... het kan allemaal. Bekijk hier de vele opties voor een topdag.
Check alle activiteiten 

Indoor Mountainbiken
Spring op je fiets. Of huur er eentje. En ga een dagje naar Indoor Mountainbike met je kinderen. Bedwing samen de heuvels en rotsen op het 4 km lange parcours opgedeeld in drie niveau's. Voor beginner tot zeer geoefende biker!
Scheuren maar 

Coco kan het! | 2+
Op woensdag 21 februari wordt de kindertheatervoorstelling 'Coco kan het!' opgevoerd bij Brinkhuis Laren. Een muzikale peuterdansvoorstelling over het baby vogeltje Coco geschikt voor kids vanaf 2 jaar. Zijn jullie erbij?
Reserveer je ticket 3D bloemen maken
Zin in een creatieve middag tijdens de voorjaarsvakantie? Op maandag 19 februari organiseert Huis van Eemnes een leuke knutselworkshop voor kinderen. Tijdens deze workshop gaan de kinderen samen 3D bloemen maken.
Doe mee 

My First Smartphone Festival
Krijgt jouw kleine ook zijn of haar eerste smartphone, of heeft die pas gehad? Kom dan naar het 'My First Smartphone Festival' bij Beeld & Geluid in Hilversum en duik in de wereld achter je telefoonscherm. Reserveer je tickets.
Volledige programma 

Pannenkoeken & Pyjamafilm
Op 20 & 21 februari kun je met de kids genieten van een Pannenkoeken & Pyjamafilm bij Filmtheater Hilversum. Kom ontbijten met verse pannenkoeken en kijk daarna de film Gewoon Super (5+) of van Peppa Pig (1,5+).
Bestel je tickets 

Zelf pizza bakken
Bij Restaurant Tiramisu mogen kinderen zelf in de keuken hun eigen pizza bakken. Hoe leuk is dat?! Maar natuurlijk kunnen ze ook kiezen voor een pasta of een van de andere lekkernijen van de kaart. Wij komen hier graag met de kids.
Naar het restaurant LEGOkasteel Muiderslot
Op zoek naar een tof uitje voor het hele gezin tijdens de vakantie? Bij Muiderslot kun je meebouwen met het grootste LEGOkasteel van Nederland. Het slot is nagebouwd in Lego en jij kunt helpen bouwen op de zolder van het kasteel.
Bouw mee 

Wandelen in de natuur
Heb jij een speurzoeker in huis? Het Kroontjespad in Baarn is een leuke audiotour voor kinderen door het Baarnse Bos. Deze wandeling start bij Restaurant De Eendracht en kun je volgen door middel van paaltjes met QR-codes.
Het Kroontjespad 

ABC - Zwemles
Op zoek naar een goede zwemschool? Als je kind (binnenkort) toe is aan zwemles, geef hem/haar dan nu vast op voor de zwemles in Baarn of Blaricum. In onze blog lees je waarom wij enthousiast zijn over de lessen van R&A.
Zwemles bij R&A 

Gratis proeftraining
Houdt jouw kind van sporten, een leuk team, spannende wedstrijden en vooral veel plezier maken? Dan is dit een leuke tip! Bij de gezellige Hilversumsche Mixed Hockey kan jouw kind een gratis proefles volgen!
Gratis proefles volgen 

Hé koe, waar ga je naartoe?
Kom 10 maart naar de familievoorstelling 'Hé koe, waar ga je naartoe?' Een vrolijke voorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joes Boonen. Bestel nu vast je tickets bij Theater de Speeldoos in Baarn.
Naar deze voorstelling Nico met z'n kliko | 3+
Zondag 25 februari is De Eendracht Hilversum het decor voor de voorstelling "Nico met z'n Kliko". Een uitje voor het hele gezin. Terwijl de kids genieten van de voorstelling, kun jij als ouder smullen van koffie met taart, een lunch of borrel.
Reserveer een plekje 

M. IS LEZEN in de vakantie
Kom naar het M. Punt voor een unieke kunstinstallatie. Bezoek je de expositie op 17 en 21 februari? Schuif dan aan voor een verhaal. Of ga samen op pad. Spring in de auto voor de Land Art Familietour! En ontdek 3 Land Art kunstwerken.
Unieke ervaring 

Straaljagerexpositie
Breng in de vakantie straalmotoren tot leven bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Laat je omverblazen door de straaljagerexpositie “Sneller dan het geluid” waarbij je iedere keer in een andere ruimte met belevenissen stapt.
Schiet van je stoel 

Dierendorpje | 3+
Het boek Dierendorpje van Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee komt tot leven tijdens de theatervoorstelling Dierendorpje op zondag 10 maart bij het Huis van Eemnes. Erg leuk voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.
Bestel vast je tickets 

Eten en spelen 
Dit is een van onze favoriete plekjes om in de vakantie naar toe te gaan. Eerst lekker wandelen of naar het NMM en daarna neerploffen bij Café Restaurant Soesterdal. Een topplek waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen.
Neem een kijkje Speuren op de boerderij
Wie wonen er op Hoeve Ravenstein? Welke beesten vind je hier? De boerderij speurroute is een educatieve speurtocht vol verrassingen van ongeveer 45 min, gericht op kids van 3 t/m 10 jaar. Plan dus ook een dagje naar de boerderij.
Vies worden mag 

Plan een dagje uit in Amsterdam

Lekker sportief of creatief 
Naast de interactieve Mobility Experience zijn er in de voorjaarsvakantie weer kinderworkshops bij Move Amsterdam. Van freestyle voetbal tot een korte film maken, knutselen en BMX-en. Lol en beweging gegarandeerd!
Alle workshops 

Rijksmuseum voor families 
Het Rijksmuseum is in de vakantie extra leuk voor families. De jongsten speuren met Pim & Pom, met de oudere ga je op expeditie of zelf een kraag knutselen. Vanaf 8 jaar is ook het Familiespel of het Open Atelier geschikt.
Naar de 17de eeuw 

ARTIS Bébé Symphonique
Een muzikale voorstelling voor jou en je baby of peuter? Kom langs in het ARTIS-Planetarium. In de voorjaarsvakantie kun je elke dag van 10:00 tot 11:00 uur meereizen door een prachtig universum van kleuren, vormen en texturen.
Een avontuurlijke reis 

Speuren in Verzetsmuseum
Aan de hand van vier waargebeurde verhalen van kinderen word je in het Verzetsmuseum Junior meegenomen terug in de tijd. Zo maak je kennis met het leven in WOII. Het speurboekje maakt de reis extra spannend! Geschikt voor 9+.
Leerzaam uitje 

Alle tips per dag 

In onze Uitagenda vind je per dag een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt! Wil je graag naar buiten wil of juist een binnenactiviteit, hier vind je van alles voor kinderen van alle leeftijden? Maak van elke vakantiedag een feest.
Alle uittips 

Naar de Speeltuin in de voorjaarsvakantie

De leukste speeltuinen in 't Gooi 

Naar de website