Wandelroute Tafelberg - Hoogste punt van 't Gooi

25 januari 2024
Wat hou ik van de hei en de bossen in 't Gooi. Overal om ons heen vind je prachtige natuur waar je uitgebreid kunt wandelen, in bomen klimmen, lekker rennen, volop spelen en natuurlijk uitgebreid kunt ravotten. Vaak is er een speelbos naast of een schaapskooi of fijn terras in de buurt.
Kindvriendelijke wandelroute Tafelberg Blaricum

Leuke wandelroute in Blaricum

Startpunt: Parkeerplaats van restaurant De Eendracht (voorheen restaurant De Tafelberg). Adres: Oude Naarderweg 2, BlaricumHier kun je gratis je auto parkeren. Je wandelt vanaf de parkeerplaats zo de hei op. Meteen rechts vooraan op de hei vind je het hoogste punt van het Gooi. Met de trappen, beklim je de Tafelberg!Ook leuk om te trainen. Wil je naast je wandeling ook jezelf uitdagen? Dan kun je op deze trappen lekker je gang gaan. Twee voeten tegelijk naar boven, of gewoon zo vaak mogelijk in 7 minuten de trappen op en af, of... wat onze kinderen ook altijd nog leuk vinden, is met 1 been omhoog. Succes haha...!Het hoogste punt van 't Gooi

Wist je eigenlijk dat dit het hoogste punt van 't Gooi is? Ik woon hier toch al een hele tijd en weet het pas sinds kort. Boven op de berg zie je op de steen hoe hoog je staat! Ook zie je de afstanden naar andere plaatsen op aarde. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat meer dan 9.500 km van de Tafelberg in Zuid Afrika bent, maar slechts 2,5 km van Laren!Kindvriedelijke wandelroute

Je wandelt hier heerlijk over de hei. Makkelijke paden waar je zelfs met een buggy of kinderwagen goed overheen kunt. Voor wat oudere kinderen is er ruimte genoeg om lekker te rennen, spelen en ravotten. Ook kunnen de kinderen uitgebreid in bomen klimmen en met takken sjouwen.

Honden aan de lijn

Let wel op: de honden moeten hier aangelijnd. Dat heeft te maken met de schapen. De heide wordt 'bewoond' door de schapen van de kudde van het Goois Natuur Reservaat (GNR). Erg leuk want deze schaapjes kun je dus ook zomaar tegen komen onderweg. 

Schaapskooi in Blaricum

Je kunt een mooie grote ronde lopen op deze hei zonder de weg kwijt te raken. Als je rechts op de hei begint bij de trappen en je loopt tegen de klok in, dan kom je uiteindelijk weer uit bij de parkeerplaats van Restaurant De Eendracht.
Maar voordat je daar bent kom je langs de schaapskooi. Een plek waar wij het hele jaar door graag komen. Je vindt hier de prachtige schapen van de kudde van het GNRSchaapsherders en boswachters

Bij de Schaapskooi vind je vaak ook boswachters of misschien wel de schaapsherder die je van alles kan vertellen over de schapen en de natuur in de omgeving. In het voorjaar worden in deze schaapskooi heel veel lammetjes geboren. Elke dag is er dan iemand aanwezig die de schapen en lammetjes in de gaten houdt. Een echte aanrader om in de gaten te houden. We zullen dit ook op de site in de Uitagenda aankodigen.Hutten bouwen 

Aan het grote pad waar de schaapskooi aan ligt vind je ook grote hutten waar de kinderen aan kunnen verder bouwen of gewoon fijn kunnen spelen. Een ideale plek om zich uit te leven.

Je bent bij de schaapskooi nog maar een paar stappen verwijderd van het restaurant. Restaurant De Eendracht

Op het terras van restaurant De Eendracht vind je deze fijne hotspot, waar je heerlijke warme chocolademelk, koffie en andere lekkernijen kunt bestellen. Wij kozen voor appeltaart met slagroom, maar de volgende keer ga ik lekker vroeg en kies ik voor een warme croissant als ontbijt en als ik er rond lunchtijd ben, dan kiezen mijn kids vast voor een dikke tosti :-)


Kortom ik vind de omgeving hier een echte aanrader om lekker uit te waaien. Neem ook gerust een frisbee, voetbal of ander speelgoed mee, er is ruimte genoeg om een spel te spelen, verstoppertje te doen of te picknicken!

Veel plezier!

Liefs,
Maud


Nog meer kindvriendelijke wandelroutes in 't Gooi

't Gooi heeft prachtige bossen en is omringd door prachtige heide die in elk jaargetij heerlijk is voor een wandeling, speurtocht of om te gaan spelen. Kom jij graag op de hei of in het bos met de kinderen, maar wil je wel eens een andere route lopen? Check hier verschillende wandelroutes in de buurt: 
Meer kindvriendelijke wandelroutes in 't Gooi >>>