• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zelf pindakaas maken - het recept

30 april 2024
Bij ons thuis zijn ze gek op pindakaas. Ik kan de potten niet aangesleept krijgen. Maar wat zit er allemaal in? Tarwe, suiker, zout, conserveringsmiddelen...?
Zelf pindakaas maken
Weet wat je eet. Mijn oudste dochter is het meest dol op pindkaas van onze vier kids, zij bedacht dan ook dat zij wel zelf pindakaas kon maken. Ze eet graag gezond!

Is pindakaas goed of zoet?

Hier moeten de kinderen altijd eerst een boterham met goed en daarna mogen ze een boterham met zoet. Maar is pindakaas zou goed of zoet?

Naar de notenboer

Pindakaas maak je natuurlijk van echte pinda's. Dus op pad naar de notenboer voor ongezouten, ongebrande pinda's.


 

Wat heb je nodig om pindakaas te maken?

Naast de pinda's heb je eigenlijk alleen een keukenmachine nodig én een potje met een deksel om de pindakaas in te doen. Je kunt hiervoor natuurlijk een lege pindakaas of chocopasta potje gebruiken. Goed afwassen, het etiket eraf weken, dan heb je een prima potje voor je zelf gemaakte pindakaas!

Ingrediënten voor pindakaas

Pinda's, alleen pinda's :-)
en een klein snufje zout (naar smaak)Bereiding

Doe een paar handjes pinda's in de keukenmachine en maal de pinda's op de hoogste stand. Als de pinda's fijn gemalen zijn doe je er weer een paar pinda's bij. Dus niet alles tegelijk, maar beetje voor beetje. Je zal zien dat de eerste maling een beetje korrelig is, maar langzaam maar zeker word de massa steeds smeuïger. Maar alle pinda's net zolang totdat je een smeerbare pasta hebt.
Eventueel kun je een klein snufje zout naar smaak toevoegen.Olie toevoegen

Je hoeft geen extra olie toe te voegen. Maar mocht je liever een iets vettere pindakaas willen, dan kun je een klein scheutje arachideolie toevoegen. Lekker en gezond

Deze pindakaas is door iedereen in huis getest en de uitkomst is: lekker en gezond! Vanaf nu is bij ons pindakaas dus 'goed'. 


Eet smakelijk!


TIP: lees hier meer leuke blogs