• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zomertip: Ontdek de Gooise natuur

8 juli 2024
Stichting Goois Natuurreservaat zet zich al sinds 1932 in voor behoud van de natuur in het Gooi. Zij beheren ruim 2.900 hectare natuur. Daarmee is het Goois Natuurreservaat de belangrijkste natuurbeschermer in het Gooi. Ga erop uit samen met je kind(eren) en geniet van alles wat onze natuur je te bieden heeft.

Samen de natuur in

Vies worden mag!
Speelbos ’t Laer is al elf jaar een groot succes en onze favoriete speelplek. Hier kun je met kinderen van alle leeftijden terecht. Ze gaan gegarandeerd vies en moe maar voldaan weer mee naar huis. Alle dagen open. Adres: Oude Postweg 1, Laren.
Plan een dagje spelen »Twee kleuterpaden (vanaf 4 jaar)

Speciaal voor kleuters heeft het Goois Natuurreservaat twee leuke kleuterroutes ontwikkeld. Aan de hand van vragen en opdrachten kom je meer te weten over de dieren op de heide. Een echte aanrader.
Bestel de kleuterroutes »Zondagmiddagen bij schaapskooi

Elke zondag is de schaapskooi op de Blaricummerheide open van 14.00 - 16.00u. En elke laatste zondag van de maand is er een themamiddag over uiteenlopen onderwerpen: bijen, paddenstoelen, dieren in de winter en nog veel meer. Voor kinderen is er altijd een leuke activiteit.
Naar de Schaapskooi » 
Save the date: Herfstfeest (6 – 10 jaar)

Op zondagmiddag 29 september is het grote Herfstfeest. Van 13.00 tot 16.00u kun je weer gezellig knutselen, met de boswachter op pad én kijken en luisteren in openluchttheater De Lieberg. Toegang gratis!
Mis het niet » Help mee!

Kinderen en de natuur: het is dus niet alleen leuk, gezond en avontuurlijk, maar ook ontzettend hard nodig. Woon jij met je gezin in het Gooi, en geniet je graag van de prachtige natuur dichtbij huis? Word dan nu donateur van het Goois Natuurreservaat! Meld je aan voor maar €2,50 per maand en ontvang GRATIS Flips gids voor speelbos ’t Laer óf kleuterwandelpakketje Mol. Bovendien profiteer je van alle voordelen van het donateurschap, zoals korting bij horeca en bij GNR-evenementen.
Naar de actie »

Meer info over het GNR

Check de website van het Goois Natuurreservaat voor meer info over bovenstaande onderwerpen.

Groet,
Maud


Naar de website