Dagje strandTerug naar het overzicht

Hou jij ook zo van strand? Dit strandje kun je zelf maken!
Wat heb je nodig?
Donkerblauw papier, schelpenzand, parasolletjes, satéprikkers, vilt, kleine schelpjes, lijm, dun touw en een schaar.

Hoe maak je het strand?
Smeer het papier voor de helft in met lijm en strooi hier een laagje schelpenzand overheen. Zorg dat je het zand goed verdeelt. Herhaal dit een paar keer; lijm erop, zand erover enz. Zo ontstaat een mooi, dik zandstrand. Het is leuk om de 'kustlijn' een beetje te laten golven. Versier daarna het strand met wat schelpen en prik de parasolletjes in het zand. Daarna maak je het strandstoeltje.

Bind twee satéprikkertjes met een stukje touw aan elkaar vast, zodat er een kruis ontstaat. Doe dit twee keer. Nu heb je de pootjes van de stoel. Knip een langwerpig stukje vilt uit en plak dit voorzichtig op de pootjes. Dit is best een precies werkje, kleine kinderen kunnen hierbij wel wat hulp gebruiken. Tot slot zet je de strandstoel op het zand en zonnen maar!

Wist je trouwens dat je op Kidsproof.nl heel veel leuke clubjes bij jou in de buurt kunt vinden?
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen

Vakantiekampen

Op vakantiekamp gaan is voor de meeste kinderen een geweldig avontuur. Gave activiteiten doen én natuurlijk nieuwe vrienden maken.

Of je nu gek bent van paarden, sporten, science of een echte waterrat bent, er is altijd een zomerkamp dat bij jouw kind past.

Naar het aanbod