Hoe schmink je een hondje?Terug naar het overzicht

Met dit stappenplan tover je je kind eenvoudig om in een schattig hondje.
Wat heb je nodig?
Bruine, zwarte, witte en rode schmink. Een sponsje en een penseeltje om de schmink aan te brengen. Tip: voor de lichtbruine kleur kun je de bruine en witte schmink mengen.

Hoe schmink je?
Begin met het aanbrengen van het witte stuk. Teken de buitenste lijn met het penseeltje. Begin bovenaan op het voorhoofd, ga langs de neusbrug naar beneden, maak rondom de neus en mond een ovaal en ga langs de andere kant van de neus weer omhoog naar het voorhoofd. Dit vlak kleur je met het sponsje wit in.

De rest van het gezicht kleur je met het sponsje in met lichtbruine schmink.

Maak vervolgens om beide ogen een donkerbruine cirkel met het penseeltje en kleur deze in met donkerbruin. Breng dit aan met het sponsje. Neem de wenkbrauwen mee in de cirkels. Pas op dat je de oogranden vrij houdt, zodat er geen schmink in de ogen komt.

Met het penseeltje teken je boven de wenkbrauwen van je kind, op het lichtbruine stuk, twee zwarte wenkbrauwtjes. Maak ook het puntje van de neus zwart en breng wat zwarte stippeltjes aan op het witte vlak op de wangen, ongeveerd bij de zijkanten van de mond. Gebruik hiervoor ook het penseeltje.

Tot slot teken je met het penseeltje een rood tongetje, dat begint op de onderlip en dat doorloopt tot een stukje op de kin. Hierbij ga je dus over het witte, en eventueel het lichtbruine, vlak heen.

Je hondje is klaar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

NIEUW! Flips gids Speelbos ’t Laer

NIEUW! Flips gids Speelbos ’t Laer

Flips gids voor Speelbos ’t Laer is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. Boordevol leuke belevenissen en tips om al je zintuigen in te zetten in de natuur.

Let op: niet voor saaie vogels!

Bestel 'm nu!