Lief schaapjeTerug naar het overzicht

Dit schaapje lijkt misschien ingewikkeld om te maken, maar dat valt heel erg mee!
Wat heb je nodig?
Wit vilt, zwart karton, een zwarte pijpenrager, wiebeloogjes, een schaar en lijm.

Hoe maak je het schaapje?
Je hebt een strook vilt nodig van ongeveer 40 centimeter lang en 6 centimeter breed. Heb je de lengte niet? Dan kun je ook meerdere stroken aan elkaar lijmen.

Vouw de strook vilt dubbel, met de lange kanten op elkaar, en lijm deze aan de lange kant over een dun randje dicht. Laat goed drogen. Dit kan wel even duren, neem hier je tijd voor.

Is de lijm droog en zitten de kanten goed verlijmd? Knip dan de dubbelgevouwen kant om de halve centimeter steeds in tot een halve centimeter voor de rand. Zo ontstaan de krullen van de vacht.

Nu ga je deze strook oprollen. Maak hier geen ronde rol van, maar een langwerpige. Ben je hiermee klaar? Dan heb je het lijf van het schaapje.

Nu maak je de pootjes. Knip de pijpenrager doormidden en haal een stuk aan de voorkant van het lijfje door een vilten lus heen en een aan de achterkant. Buig de uiteinden een stukje om, zodat er voetjes ontstaan.

De kop en de oren knip je uit het zwarte karton. Plak de oren op de kop, net als de oogjes en plak de kop daarna op het lijfje. Nu is je schaapje klaar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer bij het NMM

Zomer bij het NMM

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod