Moederdag cupcakesTerug naar het overzicht

Reken maar dat mama blij wordt van deze prachtig versierde cupcakes!
Eerst maak je de cupcakes.

Wat heb je nodig?
125 gram roomboter, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk en 2 eieren.

Hoe maak je de cupcakes?
Haal de boter, eieren en melk uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Snij de boter in kleine blokjes, doe deze in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix tussendoor het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf mixen op middelhoge snelheid. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Blijf ook weer mixen. Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar tot je een luchtig en glad beslag hebt. Vul hiermee de bakvormpjes en bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.

Hierna maak je de botercrème. Hiermee kun je de decoraties op de cupcakes vastmaken.

Wat heb je nodig?
150 gram cream cheese (bijv. Philadelphia naturel, of Monchou), 55 gram roomboter, een zakje vanillesuiker en 220 gram poedersuiker.

Hoe maak je het?
Meng de cream cheese, boter en vanille suiker en mix het mengsel tot het licht en fluffy is. Voeg daarna de poedersuiker erbij en mix tot het glad is. Klaar.

Tot slot kun je de cupcakes decoreren naar wens. Bij deze cupcakes hebben we de botercrème met een spuitzak als een toef op de cakejes gespoten. Hierna zijn ze gedecoreerd met bloemetjes, mini-marshmallows en marsepeinen figuurtjes.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Bekijk alle kampen