BegaafdheidscentrumTerug naar het overzicht

Een verrijkingsgroep kan voor hoogbegaafde kinderen een verademing zijn.

Verrijkingsgroep
Het is een moment waarop deze kinderen zich niet aan hoeven passen, zichzelf kunnen zijn en worden begrepen door de andere kinderen. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en bevordert een positief zelfbeeld. De gevoelens van eenzaamheid worden doorbroken en er kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan. Ook is het vaak voor het eerst dat deze kinderen gezonde tegengas ervaren.

Sociale Vaardigheidstraining
Veel (hoog)begaafde kinderen voelen zich anders. Dit kan tot gevolg hebben dat een kind een negatief zelfbeeld ontwikkelt en zich daardoor onzeker voelt in het contact leggen met andere kinderen. Door deze kinderen te leren wat begaafdheid inhoudt, meer inzicht te geven in zichzelf en in de relatie met anderen, zal het kind zich zekerder voelen in het leggen van contacten.

Leren léren
Veel (hoog)begaafde kinderen leren op de basisschool niet te leren. Veel lesstof (in sommige gevallen zelfs alle) die ze op school krijgen aangeboden, is onder hun niveau. Dit heeft tot gevolg dat een kind niet leert plannen en dat het zichzelf geen oplossings- en denkstrategieën aanleert. In vervolgonderwijs kan dit problemen opleveren. Kinderen kunnen vastlopen en het niveau waarop ze zijn ingestroomd niet halen. Om (hoog)begaafde kinderen te leren léren biedt Begaafdheidscentrum 't Gooi een individuele training aan. Deze training is bedoeld voor kinderen uit de bovenbouw en de brugklas.

De training bestaat uit gemiddeld 6 bijeenkomsten van 45 minuten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elisabeth Rebel, via de mail rebel@bctgooi.com of telefonisch 06-14930866

Begaafdheidscentrum 't Gooi

Sint Annepad 12
1231 AT Loosdrecht
Prijs Verrijkingsgroep: €45 en de Sociale Vaardigheidstraining €50 per bijeenkomst Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yahoo... zomervakantie!

Yahoo... zomervakantie!

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Tijd om leuke dingen te doen met de kinderen. Check onze zomertips!

Eropuit tips