Alle intochten van Sinterklaas in 't Gooi

3 oktober 2022
2022 - Hij  komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want het duurt niet lang meer en dan is Sinterklaas weer in Nederland. Waar en wanneer precies? Wij hebben de Sinterklaasintochten in 't Gooi natuurlijk ook dit jaar voor je op een rij gezet!
Landelijke intocht Sinterklaas
2022 - Waar oh waar kunnen we weer volop handjes schudden en genieten aan de havens en pleinen in de verschillende dorpen van 't Gooi? Want wat is er nou leuker dan zoveel blije en gespannen snoetjes die ongetwijfeld uit volle borst de sint toezingen of verlegen achter moeders benen stiekem toekijken!

Hoe druk deze periode ook kan zijn, wij zijn blij voor de kinderen dat we Sinterklaas en zijn grappige, pepernoten strooiende vrienden weer welkom mogen heten! Misschien wel één van de gezelligste en voor kinderen de spannendste middag van het jaar!Landelijke intocht van Sinterklaas

De landelijke intocht is dit jaar op zaterdag 12 november in Hellevoetsluis! Niet zo leuk als in het echt, maar wel altijd bijzonder om te volgen via de televisie, want het blijft heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar deze bijzondere televisie-uitzending te kijken.

Maar natuurlijk willen we hem ook in levende lijve zien. We zullen hier binnenkort alle intochten en/of andere sinterklaasactiviteiten in 't Gooi voor je verzamelen.

Intocht Sinterklaas in Huizen

Direct na de landelijke aankomst op zaterdag 12 november, vaart Sint door naar Huizen. Om 14.00 is er al muziek en zijn er optredens. Na een kwartier komen Sint en zijn pieten aan. Zorg dus dat je op tijd bent om de Pakjesboot 15 binnen te zien komen in het Nautisch Kwartier.
Sint in Huizen >>>

Intocht in Weesp

Ook in Weesp is de Sint er al op zaterdag 12 november. de boot komt om 13.30 uur aan bij de Hoogstraat. Komen jullie te tekeningen geven?

Intocht Sinterklaas in Hilversum

De intocht in Hilversum is op 13 november2022. Met een optocht en veel leuke activiteiten voor de kinderen verwacht ik. We plaatsen de details zo snel mogelijk. We weten wel dat de Slaapkamer van Sinterklaas weer in Museum Hilversum in het centrum is. Leuk om te kijken met je kids! Hier kun je komen kijken en natuurlijk een tekening en verlanglijstje achterlaten. 
Sint in Hilversum >>>

Intocht in Hilversumse Meent

Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in de Hilversumse Meent. Voor de kinderen hier is er een speciale intocht en kunnen ook zij de Sint een handje geven en misschien wel een tekening of verlanglijstje aan de pieten overhandigen!
Sint in Hilversumse Meent >>>

Intocht in Loosdrecht

Op zaterdag 12 november is ook meteen de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Loosdrecht. Rond 12 uur komt Sint aan bij de Porseleinhaven. Vanaf daar begint de grote Loosdrechtse intocht van Oud Loosdrecht naar Nieuw Loosdrecht verlegd.Intocht Sinterklaas in Naarden

Op zaterdag 19 november 2022 eindelijk weer een Sinterklaas intocht in Naarden. Het voorprogramma begint al om 16.30u bij het Arsenaal. De Sint wordt hier een uurtje later verwacht. Een van de leukste intochten, het is dan al donker, de straten zijn prachtig verlicht....echt een fijn sfeertje!
Naar Naarden >>>

Sinterklaasintocht in Baarn

Dit jaar komt er weer een prachtig Sinterklaasfeest in Baarn! Zet 19 november 2022 maar vast in je agenda, want dan gaat ons aller hartje weer sneller kloppen!

Sinterklaasintocht Laren

In het centrum van Laren is het zaterdag 19 november 2022 ook feest, dan verwelkomen we de Sint op de Brink. 

Sinter intocht Blaricum

Op zaterdag 19 november 2022 komt de Sint ook aan in Blaricum bij de St. Vituskerk. Komen jullie hem ook gedag zeggen? 
Sint in Blaricum >>>

Sint in Kortenhoef en 's-Graveland

Ja, ja, ook zullen de Sint en zijn pieten dit jaar weer een bezoek brengen aan Kortenhoef en 's-Graveland. Dit jaar op zaterdag 19 november. Rond 12.00 uur zullen zij per boot aankomen tussen de Zuiderhoek en Smidsbrug.
Zijn jullie erbij?

Intocht in Bussum

Erg leuk, want in Bussum staat altijd het plein dan helemaal vol vrolijke kinderen, kraampjes en zijn er genoeg pieten om mee op de foto te gaan. De kinderen krijgen hier volop de kans voor een praatje, kunstje en natuurlijk pepernoten!
Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondag 13 november 2022 van 12.00 tot 16.00 uur. Locatie: plein van Brinklaan 35 en in het centrum van Bussum. Veel plezier allemaal!Sinterklaas in Vreeland

Vaak komt de sint een week later aan in heel veel verschillende dorpen in 't Gooi, zoals Nigtevecht, Vreeland en Loenen. De bedrijfsvereniging Ondernemend Vreeland organiseert jaarlijks de intocht van Sinterklaas in dit prachtige dorp! Kort na de landelijke intocht komt de Sint met zijn vele pieten per boot in Vreeland aan. Hij wordt ontvangen door de burgemeester of een van de wethouders. Voor alle kinderen is er iets lekkers en zij kunnen in het Dorpshuis Sint een handje komen geven. Een erg leuke kleine dorpse intocht!

Sinterklaas in Muiden

Op zondag 13 november 2022 komt Sinterklaas weer als vanouds aan in Muiden! Rond de klok van 13.00 uur zal Sinterklaas aankomen bij de Groote Zeesluis in het centrum van Muiden.
Kijk hier >>>

Sinterklaas in Muiderberg

In Muiderberg is ook altijd van alles te doen, met Koningsdag, tijdens de kinderparada en natuurlijk is er ook een intocht. Dit jaar komt Sint op zaterdag 19 november naar Muiderberg. Meer info volgt.

Overige intochten van de Sint in 't Gooi

Muiderberg, Maartensdijk, Blaricum of Eemnes, per dorp is de intocht verschillend, op sommige plekken komt hij met Ozosnel en  is er een tour met muziek en veel gezelligheid dwars door het dorp. En aan het einde van de optocht heb je vaak kans om samen te dansen of handjes te geven. Klik door via de link voor meer informatie.  

We doen ons uiterste best om alle intochten te vermelden. Mochten we er eentje missen die er echt bij moet, of heb je een foutje ontdekt? of een wijziging op het laatste moment? Aarzel niet om ons te contacten en laat het ons weten via gooi@kidsproof.nlLeuke Sinterklaasuitjes!
In Hilversum is er dit jaar ook een Sint-speurtocht, leuk om te doen op een moment dat het je goed uitkomt. Zo zijn de kindjes toch bezig met het traditionele Sinterklaasfeest.

Ook is er een Sinterklaasweekend in Hilversum gepland in de VUE bioscoop op de markt.

Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk voor een compleet overzicht in onze uitagenda en volg ons via Facebook voor de dagelijkse dosis inspiratie!


Schoentje zetten
En dan is het natuurlijk ook weer tijd om je schoen te zetten. Wil je nog even inspiratie opdoen voor je verlanglijstje. Hier vind je de leukste kinderwinkels in 't Gooi!Heel veel plezier!
Groeten Maud

Meer leuke uittips

Wil jij ook een overzicht van alle pannenkoekenhuizen in 't Gooi of de leukste boswandelingen voor kinderen in de buurt?

Check hier al onze andere blogs vol inspiratie! Naar de website