De leukste boerderijwinkels in 't Gooi en omstreken!

4 januari 2024
Bij Kidsproof zijn we dol op boerderijwinkels. Samen met de kids naar de boer voor heerlijke, verse producten. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens onwijs leerzaam! Veel boerderijen hebben een eigen boerderijwinkel. Wij hebben de leukste boerderijwinkels van 't Gooi en omstreken voor je op een rijtje gezet.
Boederijwinkels in 't Gooi

Bij onderstaande boerderijwinkels kun je zelf fruit plukken, dieren knuffelen, een kijkje nemen bij de koeien en in veel gevallen ook lekkere verse streekproducten halen. Wat dacht je van heerlijke zelf gemaakte kazen, vers ingemaakte jam, groeten en fruit zo van het land en het lekkerste boerenijs dat je kunt krijgen...

Bekijk onze tips:

Boerderijautomaat van Vliet

Dat is gek! Bij deze boerderij koop je geen producten uit een boerderijwinkel, maar haal je de prodcuten uit de boerderijautomaat. Dat is nog eens wat anders dan de FEBO! 



De Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein

Naast dat je bij de boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein heerlijke, verse producten kunt kopen, kun je van 1 juni t/m 31 oktober ook zelf bloemen en kruiden plukken in de pluktuin. De winkel kent een groot assortiment waar je voor je dagelijkse dier- en natuurvriendelijke producten terecht kunt. Heeft je zoon of dochter een glutenvrij dieet? Dan is deze winkel ook een echte aanrader! Je vindt hier een aparte afdeling glutenvrije producten en veel informatie, recepten en wat niet voorradig is, kun je eenvoudig bestellen. 

Boerderijwinkel van Herk

Bij deze boerderijwinkel verkopen ze wel iets heel lekkers! Bij Boerderijwinkel van Herk maken ze namelijk hun eigen ijs! Er zijn wel meer dan 50 smaken ijs waar je uit kunt kiezen, waaronder ook suikervrij. Geen zin in ijs? Dan kun je bij van Herk ook heerlijk fruitsap halen of versgemaakte kaas. 



Boerderijwinkel Toutenburg

De Boerderijwinkel van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg is onderdeel van een zorgboerderij. Alle deelnemers zijn betrokken bij de verschillende processen op de boerderij, van het verzorgen van de dieren en het werk in de groententuin tot het verwerken van de oogst en de verkoop van de heerlijke verse producten. In de winkel is vlees van eigen koe te vinden, vele seizoensproducten, maar ook lekkere streekproducten van andere boerderijen in de regio.



Boerderij de Koeienkade

In Muiden kun je de Melkdrive van Boerderij De Koeienkade vinden. Je kunt hier niet alleen heerlijk verse melk halen, maar ook andere verse boerenproducten zoals eigengemaakte jam, eieren, honing en chocolademelk. De melk kun je zelf tappen uit de automaat. Hoe leuk is dat!



Kaasmakerij van der Arend

In de kaasmakerij is het proces van kaas maken stap voor stap te volgen. In de landwinkel kun je het eindresultaat proeven. Hier kun je niet alleen boerenkaas van jong tot oud of kruidenkazen kopen, maar ook andere heerlijke streekproducten uit het Groene Hart.



Beestachtig leuke kinderfeestjes

Naast dat je op heel vele boerderijen dus onwijs veel lekkere, verse (streek)producten kunt halen, valt er op sommige boerderijen ook een beestachtig leuk kinderfeestje te vieren. Zo kun je op de Kinderfeestjesboerderij in Nederhorst den Berg je helemaal uitleven op de boerderij. Bij dit kinderpartijtje mag je namelijk paardrijden, dieren aaien, skelteren, vlot varen, pony's borstelen, wandelen met de pony's, geitjes knuffelen, trampoline springen, dieren voeren en nog veel meer!



Meer tips
Ken jij nog een leuke boerderijwinkel in 't Gooi die hier nog niet bij staat? Stuur dan gerust een mail een dan vullen wij de blog aan!