Met een sloep, kano of sup de Loosdrechtse plassen op

3 juni 2023
Dagje varen op de Loosdrechtse plassen met de kinderen? Met een sloep, zeilboot, sup of kano, het kan allemaal. Zoek een fijne plek op de plas, Wijde Blik of op de Vecht. In deze blog vind je tips en adressen die het makkelijker maken. Laat die zon maar schijnen!
Varen op de Loosdrechtse plassen

Bootverhuur Loosdrecht

Wil je een sloep huren om de Loosdrechtse plassen op te gaan? Dan kun je terecht bij:
- Jachthaven Manten 
- Bonnema Watersport



Electrische sloep huren

Wat dacht je van een fluistersloep huren, die lekker stil is tijdens het varen zodat je alle geluiden uit de natuur goed kunt horen. Met de sloeps van Greenjoy zit je zo op de Loosdrechtse plas en ze hebben plek voor zeker 6-8 personen!



Sup huren in Loosdrecht

Suppen, ook wel Stand up Paddelen is altijd een goed idee. Het is natuurlijk ook onwijs leuk om met de kinderen een sup te huren en lekker een natuurgebied in te gaan om een tochtje te maken! Dat kan goed bij IkSup in Loosdrecht. Je gaat dan direct onder de brug door naar de Vuntus om daar het motorvrije gebied in te suppen. Een echte aanrader (en de hond kan ook mee!)



Varen op de Wijde Blik

Je kunt ook heel goed starten op de Wijde Blik. Hier kun je een sloep, motorboot of kano huren bij Jachthaven Kortenhoef. Vanuit hier vaar je in 2 minuten de Wijde Blik op met prachtige eilandjes met strandjes en andere zwemplekken voor de kids.



Varen over de Vecht

Wil je liever een tochtje maken? Dan is de Vecht the place to be. Ottenhome heeft vele soorten boten liggen die je kunt huren, vanuit hier zit je zo op de Vecht. Vaar via de sluis het Hemeltje richting de Spiegelplas in Nederhorst den Berg of vaar langs de prachtige panden richting Vreeland en Loenen.

Leuke stop: onderweg moet je zeker even een stop maken bij Boerderij de Willigen voor een heerlijk zelf gemaakt boeren schepijsje. Of plan een pauze bij 'Buitenplaats op 't eiland', iets verder door richting Nederhorst den Berg.
Een echte aanrader!



Varen op de Vinkeveense plassen

Heb je de Loosdrechtse plassen als gezien en wil je een keer een ander gebied ontdekken? Dan hoef je niet ver, de Vinkeveense plassen zijn ook prachtig. Bij Jachthaven Winkeloord kun je terecht voor de verhuur van een (zeil)bootje, kano of sup. Hier kunnen de kinderen lekker zwemmen op een van de vele zandeilandjes!


Naar de website