Goede voornemens? Check hier onze gezonde tussendoortjes!

9 januari 2024
Heel Kidsproof bakt; gezonde recepten voor een lekker tussendoortje! Hoe leuk is het om je tussendoortje zelf te maken samen met je kinderen? Kinderen vinden het vaak leuk om zelf iets te maken en ze eten het vaak met veel smaak. En ik ben altijd verbaasd hoeveel ze al kunnen op jonge leeftijd.
Samen bakken is leuk, maar je wil niet altijd met 12 cupcakes zitten die bomvol suikers zitten of nog erger; versierd met een dikke laag glazuur. Wie eet dat allemaal op voordat het uitgedroogd is. Fijn als de tussendoortjes die we maken ook nog een beetje verantwoord zijn! 

Hieronder een paar van onze tips:

Bananenbrood
Wat dacht je van dit heerlijke recept met natuurlijke producten, geen suiker en geen boter? Lees hier hoe je dit samen met je kids makkelijk kunt maken.
Bananenbrood met vruchten en noten
Bananenbrood met pure chocolade



Gezonde havermoutkoekjes
Havermout, banaan, appel, dadels, koekkruiden, walnoten en een lepel honing. Dit zijn de ingrediënten van dit lekkere recept. Lees hier hoe je deze koekjes maakt. Lees hier het recept voor gezonde havermoutkoekjes

Koekjes zonder boter
Deze koekjes zijn ook echt de moeite waard. Ook zonder boter kun je de heerlijkste koekjes bakken. Check hier hoe je dat doet. Recept koekjes zonder boter

Koekjes bakken zonder oven
Soms heb ik gewoon zin in een nieuw receptje. Dan check ik het internet, maar vooral ook wat ik in huis heb. En met een beetje creativiteit kom je altijd een heel eind. Zo is ook dit recept voor koekjes zonder oven ontstaan. En geloof me; de kids smullen ervan! 



Hartige koekjes bakken
Meer zin in iets hartigs of wil je iets lekkers voor bij de avondmaaltijd dat de kinderen lekker zullen vinden? Check dan ons recept voor viskoekjes. Leuk om zelf te maken en een feest om op te eten.

Gingerman suikervrij
Leuk voor de feestdagen, maar ook daarna nog heerlijk als tussendoortje. Met onder andere speltmeel, amandelmeel en kokosbloesemsuiker. Bekijk hier het volledige recept!

Zelf muesli maken
Dan weet je tenminste wat je eet! En het leuke aan zelf muesli maken is dat het hele huis lekker ruikt. Ik doe het meestal op zondagmiddag, dan bak ik een bakplaat vol, zodat ik de hele week met mijn eigen muesli kan ontbijten. Een feest om de dag mee te beginnen!



Mueslirepen maken
En als je het nou hebt over een tussendoortje, dan is een mueslireep natuurlijk een beter idee. Heel eenvoudig maak je van verschillende ingredienten een reep die helemaal past bij jouw smaak. Wij hebben een voorbeeld rececpt voor een mueslireep voor je gemaakt, maar ik zou zeggen; varieer er gerust op los!

Andere gezonde recepten - niet om te bakken, maar wel gezond

Gezonde ijsjes
Deze ijsjes kun je natuurlijk heerlijk in de zomer maken, maar waarom wachten tot de zomer? Een ijsje gaat er altijd wel in toch?! Bekijk hier ons recept voor een gezond ijsje



Gezond snoep zelf maken
ja ja, gezond snoep? Nou, daar moest ik even aan wennen moet ik eerlijk vertellen. Ik denk dan al snel aan gedroogd fruit, dat wij thuis vaak als tussendoortje eten. Maar als ik aan snoep denk, dan denk ik toch echt aan iets anders. Totdat ik dit recept voor gezond snoep van mijn collega voorbij zag komen. Leuk! Je gaat samen aan de slag en dat is al een heel feest. Gaat het lukken? en smaakt het ook echt lekker en ziet het er echt zo leuk uit als snoep? Probeer het zelf en laat het ons weten! 

Gezonde Chocolademousse
En ook voor een heerlijke chocolademousse hebben wij een gezonde variant. Heel eenvoudig met banaan, dadels en cacao tover je in handomdraai een lekker verantwoord toetje op tafel. Denk je dat jouw kinderen het verschil proeven? Lees hier het volledige recept voor gezonde chocolademousse



Geniet van al jullie lekkere creaties.
En vooral veel plezier met de bereidingen!

Deel gerust jouw creaties met ons op Instagram, Facebook en Twitter!

Liefs,
Maud