icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Kerstverhalen en lichtjestochten in 't Gooi

13 november 2019
In deze dagen is er weer veel aandacht voor het kerstverhaal! En in de aanloop naar de kerstdagen zijn er mooie lichtjestochten georganiseerd. Wij noemen er een paar bij jou in de buurt...

Kerstverhaal in Hilversum

Op dinsdag 24 december om 17.00 uur ben je van harte welkom bij het bijzondere evenement 'Kerst in Hilversum'! Jozef en Maria moesten zich inschrijven. En geschiedenis werd geschreven. Maak het verhaal mee! Kom kijken, luisteren en zing mee!
Meer info>>>


Kerstwandeling in Loosdrecht

Check deze toffe tip en maak rondom de Loenderveense plas een mooie kerstwandeling met de boswachter! Kom lekker een frisse neus halen op tweede kerstdag. Met na afloop een heerlijk glaasje Gluhwein of chocomel.
Meer info >>>Kerstverhalen op het Muiderslot

Zondag 15 december kun je luisteren naar de mooiste kerstverhalen in de slotkapel van het Kasteel Muiderslot! Hier hoor je prachtige kerstverhalen voor kinderen over kastelen, jonkvrouwen en ridders. Wil jij lekker worden voorgelezen? Dat kan ook! 
Meer info >>>Kerstverhaal Hilversum Zuid

A taste of Christmas! Houd jij van gezelligheid en vind je het leuk om alvast een voorproefje te krijgen van Kerst? Kom dan op zaterdag 7 december naar indoor-Kerstmarkt in de Diependaalse kerk in Hilversum (Diependaalselaan 138). Meer info >>>Lichtjestocht Hilversum Noord

Met Kerst brengt baby Jezus licht naar de wereld. Daarom is er een lichtjestocht van De Morgenster naar de Heilig Hart Kerk. Ook op deze lichtjesroute kom je engelen, herders en wijzen tegen die je meenemen in het bijbelse verhaal. Een heerlijke start van je kerstvakantie en om meteen helemaal in de kerstsfeer te komen. Ook deze kerstwandeling is erg leuk voor kinderen!
Lees meer >>>Kerstlichtjestocht Loosdrecht

De kerstlichtjestocht in Loosdrecht zal pas weer in 2020 plaats vinden. Dit jaar slaan ze even over. Heel jammer, maar volgend jaar is het zeker een aanrader. 


Wandelroutes met kinderen

Wil je ook op een andere dag nog fijn met de kinderen een wandeling gaan maken? Dat kan natuurlijk ook. Zonder kerstverhaal, maar door de prachtige bossen van Lage Vuursche zijn leuke wandelroutes uitgestippeld voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Kies zelf een leuke route die past bij jullie van bijvoorbeeld 2 kilometer of 5 kilometer als je wat langer onderweg wilt zijn. Volg de gekleurde paaltjes en geniet ondertussen van de natuurschatten uit het bos!
Lees meer >>>
Voor meer leuke uittips verwijs ik jullie graag naar onze Eropuit pagina, waar je alle leuke uittips in de regio 't Gooi kunt vinden. Wil je per dag weten wat er te doen is in bijvoorbeeld de Kerstvakantie? Check dan onze Uitagenda, hierin plaatsen we onze dagelijkse uittips.

Geniet van de decembermaand!

MaudTIP: de eerste schaatsbanen in 't Gooi zijn ook weer open. Je kunt de komende weken schaatsen op de ijsbaan in Laren van Winter Village, maar ook op de schaatsbaan in Bussum en natuurlijk op de schaatsbaan in Nederhorst den Berg.