Kidsproof Recept: Zelf pizzacata maken

27 januari 2020
Pfffff.... elke dag opnieuw bedenken wat we gaan eten met de kinderen om vervolgens te horen: "ieeeuuwww, dat lust ik niet". Maar wij bedachten er iets op...
Pizzacata met mozzarella
Mijn collega Claudine en ik herkende het van elkaar, elke dag moet je opnieuw iets lekkers bedenken voor het hele gezin wat ook nog gezond is. Want elke dag kip, patat en appelmoes, dat wordt 'm niet.

Wij hebben het voornemen om makkelijke gezonde gerechten met jullie te delen, zodat we niet allemaal zelf iets hoeven te bedenken. Hier is ons eerste Kidsproof recept!

Zelf pizzacata maken

Wij noemen het sinds onze vakantie naar Italië pizzacata! Op de pizzacata liggen maar 3 ingrediënten (of meer als er op die manier lekker veel groenten bij je kind in gaan ;)

Lekker makkelijk: Ik haal hiervoor de kant en klaar pizza bodems bij de supermarkt. Je kunt dan zelf kiezen voor een traditionele deegbodem of een gezondere bloemkoolbodem.

Zelluf doen: De kinderen krijgen van mij allemaal een stuk deeg die ze zelf op het kookeiland mogen uitrollen. Een rondje, een vierkant, een hartje, alles mag! Daarna mogen zij zelf de pizza beleggen met ingrediënten. Ik zet de volgende schaaltjes klaar:

Ingrediënten
- uien ringen
- gesneden champignons
- paprika blokjes
- artisjokke hart
- mozzarella 
- tomaten
- basilicum blaadjes
- verse pesto



Bodem klaar, beleggen maar! Zo zijn de kinderen niet alleen lekker bezig, ze eten het ook makkelijker op dan als ik het ze zomaar voor zet.

Bakken maar. Ik zet de oven altijd lekker hoog (220 ipv 200 graden) en laat de pizzacata extra lang bakken, voor een krokante bodem, maar dat is een kwestie van smaak ;)



Tip: onze oudste wil ook geen slappe bodem, dus die bakt eerst zijn pizza zonder iets. Als de bodem voorgebakken is, belegt hij de pizzacata pas en dan bakt hij het geheel nog af. 

Tip: je kunt natuurlijk ook kiezen voor beleg zoals maïs, ham, salami, ananas etc.

Eet smakelijk!

Binnenkort: de gehaktballen van opa Piet. Houd onze site dus in de gaten en vergeet ons niet te volgen op Facebook voor meer leuke tips.



Heb jij zelf ook leuke tips? Die mag je altijd mailen aan Gooi@kidsproof.nl