Kidsproofreporters op Snorkelcursus bij R&A

26 april 2019
Zo tof! Onze Kidsproofreporters mochten een snorkelworkshop uitproberen bij R&A Sports en Swimming in Vathorst Amersfoort. Nou, dat lieten ze zich geen twee keer zeggen!
Snorkelworkshop voor kids In het gezellige zwembad aan de skatebaan worden op een zaterdagmiddag Kidsproofreporters Lois, Sepp, Dean en Julien welkom geheten, door badmeester Tommy. Hij legt uit wat ze gaan en doen en dat al het snorkelmateriaal, flippers, duikbril en snorkel voor ze klaar ligt. Hij zal de snorkelworkshop geven en wijst hun de kleedkamers nadat eerst is gecheckt of iedereen zijn A en B zwemdiploma heeft gehaald.




Uitleg over snorkelmateriaal

Nadat iedereen is omkleed legt Tommy op een rustige manier uit hoe je het beste je flippers aan kan doen. Ze moeten een beetje strak zitten zodat ze niet in het water afglijden. Lopen met flippers gaat het beste achteruit. De bril wordt ingesmeerd met spuug (vinden kinderen heel leuk :-). Zo beslaat hij onder water niet en heb je goed zicht.




Snorkel skills én fun staan voorop bij R&A

Hij geeft aan dat de duikbril goed ’vast’ moet zitten op je gezicht, zodat er geen water tijdens het zwemmen in de bril loopt. Door het mondstukje van het snorkelpijpje haal je adem. Zodra al het materiaal aan is en goed vast zit springen de kinderen het water in. Langs de waterkant legt hij uit hoe je het beste met de flippers aan kunt zwemmen. Ze vliegen als een speer door het water!

De kids zwemmen aan de oppervlakte, zodat net het pijpje van de snorkel boven water komt. Uiteraard wordt er ook uitgeprobeerd of je ook op je rug kunt snorkelen...tja, dat blijkt toch moeilijker haha! Aan de andere kant, achter het glas, kijken de ouders relaxed toe hoe hun kinderen de snorkel skills oefenen. Tijdens de snorkelles raken de kinderen vertrouwd met de onderwaterwereld.
NOTE: ook bij het de snorkelcurus in Blaricum kunnen de ouder meekijken!




Snorkelen vergroot de zwemveiligheid

Nadat ze een paar kaar hebben geoefend met de snorkeltechnieken is het tijd voor leuke snorkel- en duikopdrachten. Ringen en voorwerpen worden opgedoken en er wordt door verschillende hoepels gezwommen. Dit vinden de reporters superleuk om te doen! Nadat ze alle opdrachten keurig hebben uitgevoerd ontvangen ze een snorkeldiploma van de badmeester. Met het behalen van het snorkeldiploma wordt de zwemveiligheid van je kind nog meer vergroot.




Drinken en iets lekkers als beloning

Na het harde werken hebben ze wel even vrij snorkelen en zwemmen verdiend! Het kost enig moeite om de reporters uit het water te krijgen, maar dan is het écht tijd om te douchen en om te kleden. Nadat iedereen klaar is wordt er nog nagepraat over hoe gaaf snorkelen is. Vooral de opdrachten waren erg leuk om te doen. Die willen ze in de vakantie zeker uitproberen!

Snorkelles voor kinderen

Vind jouw kind het ook leuk om in de vakanties te snorkelen en wil je je kind laten kennismaken met de onderwaterwereld? R&A Sports & Swimming in Blaricum geven ze snorkelles aan kinderen. Wij vinden het écht een aanrader en vooral heel leuk om te zien hoe de kinderen vertrouwd raken met de onderwaterwereld, maar ook dat het zwemveiligheid van je kind vergroot!

Groet,
Maud

TIP: Lees ook onze blog over het behalen van je ABC-diploma bij R&A.