Naar buiten special - 90 jaar Goois Natuurreservaat

12 september 2022
Het Goois Natuurreservaat is jarig! De zelfstandige natuurbeheerder zorgt al 90 jaar voor de Gooise natuur, de groene achtertuin van jou en je gezin!
90 jaar Goois Natuurreservaat
"Zijn jullie ook zo dol op de natuur om ons heen? Bekijk wat wij doen om de natuur mooi, sterk en gezond te houden. Zodat jij en je kids er nu maar ook later nog van kunnen genieten".

Boswachter John Didderen

Wandelen met je kleuter

Natuur is voor kinderen leuk, spannend, gezond en elke dag weer anders. Alle reden om lekker vaak met je kind(eren) door de prachtige Gooise natuur te wandelen. De kleuterpaden worden binnenkort helemaal vernieuwd!
Naar de kleuterpadenSpeelbos 't Laer ontdekken

Kinderen zijn de natuurbeschermers van straks. Daarom vindt het Goois Natuurreservaat het belangrijk dat zij veel in aanraking komen met de natuur. Dat kan in natuurgroepsverblijf ’t Laer, maar het gebouw is aan vervanging toe.
Bekijk hoe jij kunt helpenBiodiversiteit van belang

Het GNR is al 90 jaar een groene oase vlakbij de randstad. Maar de Gooise natuur lijdt onder de klimaatverandering. Laten we de natuur helpen door het planten van extra loofbomen en het aanleggen van bloemrijke akkers.
Maak jij het verschil? Wil je reeën spotten?

Hebben jullie wel eens een ree gezien? Dit wordt steeds moeilijker. Want reeën hebben steeds minder rust en ruimte in het Gooi. Het GNR beschermt de ree door rustplekken aan te leggen, zodat ze hier kunnen blijven wonen!
Help meeEen klein wonder

Wist je dat Amsterdam en Utrecht bijna aan elkaar waren gegroeid? Er waren plannen voor een stad op de Bussummerheide. De oprichting van het Goois Natuurreservaat in 1932 heeft dit gelukkig voorkomen, zodat we nog steeds van de natuur kunnen genieten.
Lees over de geschiedenis Doe-Boekie voor kids

Speciaal voor jonge kinderen heeft het Goois Natuurreservaat 2 wandelingen: een in het Spanderswoud en een rond de schaapskooi op de Blaricummerheide.Kinderen leren aan de hand van een spannend verhaal en een doe-pakketje spelenderwijs meer over de natuur.
Doe-Boekie pakketSteun het Goois Natuurreservaat

Help jij mee om de natuur in en om 't Gooi mooi, sterk en gezond te houden? Je kunt op de website van het Goois Natuurreservaat zien hoe jij je steentje bij kunt dragen. Naar de website