Favoriete plek Speelbos 't Laer Hilversum

29 januari 2023
Uit onderzoek blijkt dat kinderen in de laatste twintig jaar steeds minder interesse voor natuur hebben. Ze gaan minder de natuur in en blijven er korter. Er zijn verschillende invloeden die hier voor zorgen.
Entree van Speelbos 't Laer
Ouders spelen hierin een belangrijke rol. Een andere belangrijke reden is dat de hoeveelheid natuur in de directe woonomgeving en de veiligheid daarvan zijn afgenomen.

Ontdek de natuur

Maar niet getreurd, er is in ’t Gooi een prachtig speelbos voor onze kinderen! Dit Speelbos met de titel ‘Speelbos ’t Laer’ is een fantastisch stuk natuur speciaal voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Het is volledig omheind en er is geen vijver of sloot waardoor het een veilige en rustige plek is om lekker te spelen, ravotten, klimmen en te verstoppen. En… te genieten!

Natuurlijke speelelementen

Er zijn veel natuurlijke elementen te vinden zoals een boomstronkenpad, holle weggetjes en houten bruggen. Deze elementen zorgen ervoor dat het een mooie en aantrekkelijke speelplek is geworden waarbij de natuur centraal staat. Er is een waterpomp aanwezig zodat kinderen ook lekker met water kunnen knoeien.

Voor de ouders zijn er houten zitbanken die goed passen in het beeld van het speelbos. Als het regent of geregend heeft, is het raadzaam om de kinderen oude kleren aan te doen die vies mogen worden.

Route naar Speelbos 't Laer

Als je vanuit Hilversum via Anna's Hoeve naar Baarn rijdt ligt het speelbos aan de linkerkant (zie de bordjes). Je ziet vanzelf de parkeerplaats aan je linker hand.

Wacht niet langer en ga lekker met de kids naar dit heerlijke Speelbos ’t Laer!
Veel plezier.


Tip 1: kijk hier voor een overzicht van alle leuke speeltuinen in 't Gooi!

Tip 2: kijk hier voor een overzicht met de leukste pannenkoekenrestaurants in 't Gooi