Schaatsen op natuurijs in 't Gooi

11 december 2022
Kan het al? Of kan het nog niet? Heeft het hard genoeg gevroren om het ijs op te gaan? Ik vind het zelf altijd spannend, zeker met kinderen, maar ik ben wel op zoek gegaan naar mooie schaatsplekken in 't Gooi waar je kunt schaatsen op natuurijs.
Schaatsen op natuurijs in 't Gooi

Schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs is natuurlijk helemaal te gek! Waar kun je nou lekker schaatsen in 't Gooi met de kinderen als het ijs dik genoeg is? Hieronder een paar plekjes ter inspiratie.

Schaatsen op de vijver van Kerkelanden 

De vijver ligt aan de Diependaalselaan. Als je de rotonde richting Kerkelanden pakt, zie je aan je rechterhand de plas liggen om te schaatsen. Vrijwilligers uit de buurt zorgen voor een mooie baan en vegen deze. Er is precies afgezet waar het veilig is om te schaatsen! Kom je met de auto? dan kun je gratis parkeren bij het winkelcentrum Kerkelanden (adres: kapittelweg 267).


Natuurijsbaan in Ankeveen

Kijk eens op de Natuurijsbaan bij Ankeveen. Zodra die goed genoeg bevroren is, is het er vaak druk, maar wel erg gezellig. Het parkeren is er goed geregeld met parkeerwachters. Bij de ijsbaan in Ankeveen vind je normaal gesproken ook koek & zopie, dat maakt het helemaal af, niet?! Ik weet alleen niet zeker of hier een coronaproof 'to-go' optie wordt aangeboden dit jaar.
Vanaf de ijsbaan schaats je zo de plas op. Wondermooi als alles bevroren is!Ijsbaan in Nederhorst den Berg

Ook in Nederhorst den Berg is er bij flinke vorst een natuurijsbaan. Check de ijsclub Nederhorst den Berg voor de stand van het ijs.

Vijver bij de Wereldomroep

De twee vennen naast de Wereldomroep bij het kantoor van GNR zijn ook erg leuk om te gaan schaatsen met kinderen. Moet je echt even gaan kijken als jullie graag een rondje op het ijs willen draaien. Een prachtige plek!

Natuurijsbaan op een ondergelopen veld 

Langs de A1 bij Baarn zie je ook altijd een ijsbaan liggen op een ondergespoten veld! Dat is vaak ook al snel bevroren en begaanbaar. Wel zo veilig met kinderen.Schaatsen op de brink in Laren

Hoe fijn is het om op de vijver midden in het prachtige dorp Laren te kunnen schaatsen. Winter Village organiseert hier jaarlijks een mooie plek om te schaatsen, waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten.
 

Ijsbaan op het schoolplein

Het Comenius heeft het slim aangepakt door een ijsbaan te maken voor alle kinderen op het schoolplein. Wat heerlijk om hier lekker veilig de schaatsen onder te kunnen binden. Misschien een mooi voorbeeld voor veel andere scholen, pleinen en velden in de buurt ;-)

Vuntus in Loosdrecht

Op de Vuntus kun je ook het ijs op, prachtige plek als het ijs dik genoeg is. Bij Zeilschool de Vuntus vind je koek en zopie. Ze houden hier in de gaten als het te druk wordt, houd hier dus rekening mee.#Wijsopnatuurijs

- Schaatsen op natuurijs mag, bewegen is gezond
- Schaats niet alleen, maar minimaal met zijn tweeën
- Vermijd open water dat bevroren is, de ijskwaliteit is onbetrouwbaar
- Ga liefst naar je lokale natuurijsclub en schaats met plezier!
- Check Schaatsen.nl/natuurijs en op social media: #wijsopnatuurijs

Veel schaatsplezier allemaal!

Maud

TIP: kijk hier voor meer slee- en schaatstips in 't Gooi