Sinterklaasactiviteiten in 't Gooi

9 oktober 2022
2022 - Het is november en dat betekent dat de spanning van Sinterklaas in het hele land weer voelbaar is! Ik vind het heerlijk om mijn kinderen onder te dompelen in deze Nederlandse traditie en ik ga graag met ze op pad. Hieronder heb ik een paar leuke tips voor jullie...
2022 - Sinterklaas uitjes in 't Gooi

De enige echte Pakjesboot

De enige échte, maar vooral bekendste Stoomboot van Sinterklaas zet binnenkort weer koers naar Nederland en zal dit jaar op 12 november 2022 in Nederland aankomen! Ook kun je in november weer de enige echte pakjesboot 12 bezoeken in Weesp.
Bekijk hier alle info >>>

Kasteel van de Sint

Wist je dat Sinterklaas en zijn pieten op het Muiderslot in Muiden verblijven als zij in Nederland zijn? Hij logeert in de weekenden op het Muiderslot. Dit is hét kasteel van de Sint en hier haal je je pietendiploma. Je kunt zelfs meevaren op de pakjesboot, hoe cool is dat!
Meer info >>>Sinterklaas Speurtocht in Baarn

Bij Hoeve Ravenstein is een leuke Sinterklaas Speurtocht voor kinderen. Je kunt de speurtocht ophalen in het Boerderijcafé en hier kun je van 12 november t/m 3 december ook je schoentje zetten! Eerst lekker knutselen en kleuren en zet hem dan onder de schoorsteen neer! Op dinsdag 6 en woensdag 7 december kun je je schoentje weer ophalen.
Sinterklaasspeurtocht in Baarn

Pietenpret in Blaricum

Kom woensdag 30 november en vrijdag 2 december gezellig knutselen en spelen met de Bruis Pieten! DansPiet, KnutselPiet en Glittertatto Piet zijn sowieso van de partij! Het knutselen en spelen is van 16:00 uur tot 19:00 uur. Natuurlijk kun je hier gezellig blijven eten.
Naar de PietenpretSinterklaasvoorstelling in Eemnes

Zing mee met de meest bekende sinterklaasliedjes. Vrijdag 2 december is 'Een kist Vol' te zien in het Huis van Eemnes. Kinderen maken muziek en zingen gezellig mee. Ook mag je natuurlijk lekker dansen op de leukste liedjes! Het is een interactieve voorstelling waarbij kinderen spelenderwijs leren over muziek. 
Kist vol Sintliedes

Alle Sinterklaasintochten op een rij

Het begint natuurlijk allemaal met de intocht. Wij alle intochten in 't Gooi natuurlijk ook dit jaar voor je op een rij! Alles overzichtelijk per datum in één overzicht voor 't Gooi

Sint logeert in Museum Hilversum

Ook het Museum Hilversum biedt onderdak aan Sinterklaas tijdens zijn verblijf in Nederland. Je kunt natuurlijk een kijkje komen nemen, Sinterklaas ontmoeten, je tekeningen en verlanglijstje in zijn brievenbus stoppen én er is een mooie fototentoonstelling over onze oerhollandse traditie.
Bezoek de slaapkamer van Sinterklaas in HilversumDuurzame Sinterklaas dit jaar

Ben jij er ook voorstander van om een duurzaam Sinterklaasfeest te organiseren dit jaar? Dat kan met FamFam! Nu is het moment om het speelgoed waar jouw kind niet meer mee speelt op de website van FamFam te zetten. Zelf nog opzoek naar duurzame en betaalbare cadeautjes?
Check dan snel de website!
Leukste kinderwinkels in 't Gooi

Om inspiratie op te doen voor je verlanglijstje ga je naar leuke kinderwinkels zoals het Speelpakhuis en Sees conceptstore. Maar denk ook eens aan 't Haagje in Huizen of de Gestreepte Koe in Bussum. Kijk hier voor de leukste kinderwinkels in 't Gooi.Sinterklaas cadeautip


Zoek je een leuke spelletje voor de kinderen? Wij hebben onze tips voor je op een rij gezet. Dit zijn onze favoriete spelletjes thuis.

Sinterklaas uitzwaaien

We laten je uiteraard ook weten waar en wanneer je Sinterklaas uit kunt zwaaien als het feest weer ten einde is.

Kerstvakantie in zicht

Heb je in de kerstvakantie lekker een paar dagen vrij met de kinderen. Check dan snel de uittips voor de kerstvakantie.Geniet van de aanloop naar pakjesavond!
Liefs,
Maud


ps: kijk hier om ook onze andere blogs te lezen!
Naar de website