Dagje varen op de Loosdrechtse plassen

1 juni 2020
Op zonnige dagen gaan we graag varen op de Loosdrechtse plassen! Met Hemelvaart werd het heel mooi weer, dus huurden we een bootje bij Greenjoy.
Of je nu van zeilen houdt, wilt suppen, kanoën, roeien, een eigen boot hebt of graag een sloep huurt, de Loosdrechtse plassen zijn perfect met dit mooie weer! Wij hebben zelf geen boot, maar dat is ook niet nodig want je kunt er gemakkelijk een huren.



Reserveer per uur
Wij hebben Greenjoy ontdekt! Ik zag dat het met Hemelvaart mooi weer werd, dus heb ik de site gecheckt om te kijken of er nog een sloep beschikbaar was. Heel handig want je kunt per uur de sloep reserveren. Het is overzichtelijk online en je betaalt eenvoudig via iDeal, ideaal! Ik reserveerde van 16-21 uur.



Vertrek vanuit Loosdrecht
In de Jachthaven Het Anker in Loosdrecht ligt de sloep op de afgesproken tijd voor je klaar. Met een simpele sms bevestig je je reservering. Met een paar seconden ontvang je een sms retour dat je je boot kunt starten. Alle kids en picknick nog even aan boort hijsen en daar gingen we…



Elektrische sloep
De boot is elektrisch dus niet alleen milieuvriendelijk, het is ook heel rustig varen. Zo geniet je extra van de vogelgeluiden en de rust om je heen, bovendien kun je elkaar goed verstaan en het stinkt niet ;) Op de boot kun je trouwens zien hoeveel uur je nog kunt varen met de huidige accu.



Plek genoeg
Onder de banken vind je onder andere ook zwemvesten voor de kleintjes, deze hoef je dus niet zelf mee te nemen. Onze meiden hadden hun badlakens geïnstalleerd en lagen al plat, voordat we de haven uit waren. En toch was er genoeg ruimte om de picknickmand uit te pakken. Er zijn geen kussens aan boord, die zou je eventueel zelf nog mee kunnen nemen!



Waar gaan we heen?
Op de boot is alleen een overzichtskaart van de Wijdemeren, maar ik navigeer eigenlijk net zo makkelijk met mijn telefoon! Omdat het best druk was op de plas, hebben we er voor gekozen om een tochtje door de Kalverstraat te maken. Heerlijk rustig en prachtige uitzichten, met veel jonge eendjes en op de achtergrond de geluiden van een koekoek!



Zwemmen
En natuurlijk moesten we even zwemmen! Achter op de boot zit een klein trappetje, waardoor je weer makkelijk aan boord kunt klimmen.



Niet duur
Het is ons heel goed bevallen. Wanneer je terug komt in de haven en de boot weer aan de steiger hebt liggen, hoef je alleen een sms te sturen om je af te melden. Super handig systeem! En je huurt bij Greenjoy al een sloep voor 6 personen vanaf € 25. De borgsom is € 150.



Wil jij ook een sloep huren bij Greenjoy? Wat ons betreft is dit een echte aanrader! Wij gaan binnenkort in ieder geval weer!

Tot snel op het water!
Groetjes Maud