3x winter op het kasteel

22 december 2022
Kastelen hebben iets magisch. Zeker als je met je kind(eren) bij een van deze historische locaties een kijkje neemt in de winter. Alsof je je in een sprookje bevindt!

1. Overwinteren - Muiderslot

Brrrrr, overwinteren in het Muiderslot in Muiden klinkt ijskoud. Geen zorgen, het winterprogramma warmt jullie wel op! Neem plaats rond het haardvuur en luister naar winterse verhalen of speel ouderwetse spelletjes met de familie. Het Winterkasteel is ook open op alle feestdagen, voor wie nog een bijzonder plekje zoekt voor hun familiebijeenkomst. 2. Lekker struinen - Slot Loevestein

In Poederoijen leiden fonkelende lichtjes je rond Slot Loevestein. Met de struintochten begeven kinderen zich buiten de gebaande paden. Op zoek naar veren, stenen en schelpen. Of op pad met een sleutel om de vesting te ontdekken aan de hand van vele verhalen. Want wie 664 jaar oud is, heeft veel te vertellen. Je plant je bezoek hier alvast in, op naar het slot!


3. Dagdromen - Kasteel Hoensbroek

In de zalen met prachtige plafondschilderingen en kroonluchters komen de dromen van jouw kleine prinses of ridder uit. Met speurtochten en spelletjes dwalen ze door de authentieke kamers van Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Hier raak je betoverd door de winter. 

Op zoek naar meer magische uitjes? Neem een kijkje in onze uitagenda.