Bezoek Forteiland PampusTerug naar het overzicht

Kanongeluid, geratel van machines, de geur van de keuken.... Forteiland Pampus leeft!
Vanaf 30 maart 

Een bezoek aan Pampus begint op de boot! In ongeveer 25 minuten vaar je over het IJmeer naar het Forteiland. Er vertrekken 2 veerdiensten naar het eiland, één vanuit Muiden en één vanuit Amsterdam IJburg. Bij aankomst word je ontvangen door de fortwachter. Verbeeld je hoe soldaten hier lang geleden dag in dag uit leefden en werkten. De eetzalen, slaapvertrekken en werkruimtes van een eeuw geleden zijn weer tot leven gebracht met multimedia.
 
Het Fort
Wie Pampus bezoekt, waant zich terug in de tijd. Voel de kracht van het fort wanneer je door de lege ruimtes van toen wandelt. Verbeeld je hoe het moet zijn geweest. Luister naar de geluiden en de verhalen. In de foto galerij vertellen fortwachtsters hún verhaal. Op de achtergrond knallen de kanonnen!

Speurtochten
Geschiedenis saai? Helemaal niet! Aan de hand van boeiende speurtochten komen kinderen spelenderwijs meer over het Forteiland te weten. Er zijn gratis speurtocht voor kinderen jonger dan 6 jaar en eentje voor kinderen ouder dan 6 jaar. Naast de puzzel-speurtochten is er ook nog een blacklightspeurtocht. Ga met een speciaal lampje op zoek naar de verborgen letters. Heb je alle antwoorden gevonden, dan ontvang je het junior-forwachtersdiploma!
 
Games
Met de komst van de multimedia gaan ze bij Pampus nog een stapje verder! Op meerdere plaatsen in het fort zijn leuke games verborgen. De sleutel op de routekaart geeft je aan waar je ze kunt vinden. Speel samen met je vrienden of familie en probeer de hoogste highscore te behalen. Om de spelletjes te activeren heb je een sleutel nodig. Deze grote Pampus-sleutels kun je voor € 2 kopen aan de bar. 

Meer informatie
Voor meer info klik je via de roze button door naar de website van Forteiland Pampus.

Onze ervaring
Onze kidsproofreporters gingen jullie voor en ontdekte Forteiland Pampus. Lees hier alles over een dagje Pampus met de kinderen.

Forteiland Pampus

Vestingplein 1
1398 VE Muiden
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back 2 School Special

Back 2 School Special

Check hier nieuwe tips voor clubjes, feestjes en andere naschoolse activiteiten. Van stoere skateboardlessen en musicallessen tot jump feestjes en te gekke typecursus. Bekijk ze hier allemaal...

Back2school tips