Kasteel LoenerslootTerug naar het overzicht

Kasteel Loenersloot

Rijkstraatweg 211
3634 AL Loenersloot
Openingstijden Het Kasteelpark is geopend van april t/m september van 8.00 uur tot 20.00 uur en van oktober t/m maart van 8.00 tot 17.00 uur.
Het Kasteel zelf is alleen geopend op afspraak of tijdens de rondleiding.
Prijs Volwassenen € 8,50. Kinderen t/m 12 jaar € 4,00. Gezinnen €15,- tijdens schoolvakanties en op donderdagen in juli en augustus.
Ken jij Kasteel Loenersloot al? Kom langs voor een rondleiding!
Gelegen tussen de A2, het Amsterdam-Rijnkanaal, het spoor Amsterdam-Utrecht en de drukke N201 ligt het best bewaarde geheim van de Randstad: Kasteel Loenersloot.

Het kasteel domineert sinds ongeveer 1250 het dorp Loenersloot en de omgeving. Begonnen met alleen een donjon (toren), is in de loop der eeuwen veel aan- en bijgebouwd, maar ook veel afgebroken.

In 2012 is het kasteel ingrijpend gerestaureerd. Sindsdien is het kasteel opengesteld voor publiek. Van april tot oktober worden op donderdag en zaterdag rondleidingen door Kasteel Loenersloot gegeven. Een rondleiding duurt anderhalf uur.

Tijdens de rondleiding bekijk je de fraaie kamers, beklim je de toren en wandel je door de kelders. Er kunnen maximaal 20 personen per rondleiding mee vanwege enkele kleinere ruimtes in het kasteel. Vooraf reserveren voor de rondleidingen is noodzakelijk.

Kijk voor meer informatie en om te reserveren op de website via de roze button op deze pagina!

Tip: Meer kastelen bezoeken? Kijk dan in onze categorie Eropuit/Educatie en Musea.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs