Speelvijver SpiegelplasTerug naar het overzicht

Kom lekker zwemmen aan de vele strandjes aan de Spiegelplas en Speelvijver in Nederhorst den Berg.
De speelvijver is een ondiepe plas met rondom enkele zandstranden. Een mooie rustige plek omgeven door prachtige natuur. Achter de sporthal aan de blijklaan kun je gratis parkeren. Je loopt dan het pad af naar de verschillende strandjes.

Voorzieningen
Er is geen kiosk. Aan het begin staat een toiletgebouw. Er is een groot grasveld met goals waar de kids zich kunnen uitleven tijdens een potje voetbal. Als je het pad volgt, kom je langs alle verschillende strandjes. Aan de noordkant, bij de speelweide vind je picknickbanken en afvalbakken. De zwemzone bij het eerste strand is afgezet met een drijflijn.

De plassen zijn ontstaan door turfwinning en later zandafgraving. De Spiegelplas is op sommige plaatsen wel 45 meter diep. De diepte, het uitzonderlijk heldere water en de diversiteit aan waterflora en –fauna lokken veel duikers naar dit prachtige natuurgebied.

Locatie
Je vindt de strandjes achter de sporthal in Nederhorst den Berg. De Sporthal ligt aan de Blijklaan 3. Behalve over land is de Spiegelplas ook over het water te bereiken: de Zanderijsluis aan de noordzijde zorgt voor een verbinding met de Vecht.

Veel plezier!

Kijk hier voor meer zwemplekken en strandjes in 't Gooi.

Kidsproof 't Gooi

Blijklaan 3
1394 KA Nederhorst den Berg
Openingstijden Zonsopgang tot zonsondergang Prijs Gratis
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Beeld & Geluid Spoelt Terug

Beeld & Geluid Spoelt Terug

In het weekend van 25 & 26 mei vindt de eerste editie van 'Beeld & Geluid Spoelt Terug' plaats. Sluit aan bij verschillende rondleidingen, volg leuke workshops én er zijn volop activiteiten voor de kinderen.
Komen jullie ook?

Check het programma