• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Partijtje bij DudokTerug naar het overzicht

Binnenkort jarig? Vier het bij het Dudok Architectuur Centrum in Hilversum!

Vier je verjaardagspartijtje bij het Dudok Architectuur Centrum! Superleuk en spannend, want jullie durven vast wel de toren op met een spectaculair uitzicht!

Het Raadhuis van de wereldberoemde Dudok
De wereldberoemde architect Willem Marinus Dudok heeft het Raadhuis met veel liefde voor details ontworpen: van de trouwkamer tot het lettertype! Hij bemoeide zich dus overal mee. Doordat hij ook stadsarchitect was, ontwierp hij hele nieuwe woonwijken met scholen door heel Hilversum. Misschien zit jij wel op een Dudokschool? Kortom, zonder Dudok geen Hilversum zoals we dat nu kennen.

Spannende rondleiding
Bij een spannende rondleiding vertelt een gids je hier alles over en ga je aan de slag met onze expeditie kaart. Zo kunnen jij en je vrienden straks ontdekken welke symbolen en grapjes Dudok in het Raadhuis heeft verstopt. Als de expeditie goed is gegaan, krijgt de jarige een klein cadeautje.

Ook de toren op!
Tijdens de rondleiding beklim je, bij droog weer, ook de toren (vanaf 6 jaar). Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. De rondleidingen starten in het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het souterrain van het Raadhuis, waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

LEGO-workshop
Als je wilt, kun je je partijtje uitbreiden met een LEGO-workshop. Je gaat dan na de rondleiding met je vrienden en vriendinnen het Raadhuis in het klein nabouwen met LEGO.

Hoe lang duurt het?
Het programma wordt in overleg gemaakt, maar om een beetje een idee te krijgen: de rondleiding duurt meestal 1 à 1,5 uur; de LEGO-workshop duurt ongeveer 45 minuten. Natuurlijk is er tussendoor wat lekkers te eten en te drinken.

Meer weten over dit partijtje? Lees dan verder via de roze button. 

Kijk voor nog meer leuke uitjes ook eens op onze eropuit-pagina!

Dudok Architectuur Centrum

Dudokpark 1
1217 JE Hilversum
Openingstijden Op afspraak Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ontvang elke maand onze tips

Ontvang elke maand onze tips

Iedere maand versturen we een leuke inspiratiemail bomvol met toffe uitjes & tips. De eerstvolgende is de zomervakantie special.

Schrijf je in