Zeilschool de VuntusTerug naar het overzicht

Zomer zeilcursussen voor kinderen vanaf 5 jaar oud bij Zeilschool de Vuntus in Loosdrecht!
Mini-Opti (5-7 jaar)
De Mini-Opti is er voor kinderen vanaf 5 jaar die niet kunnen wachten om te mogen zeilen! Door kennis te maken met de basisbeginselen van het zeilen en de watersport, is het een prima opstap naar de Optimist. Tijdens zeilkamp leert je kind vertrouwd te raken met water, wind en boten. 

Een lesdag van de Mini-Opti duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. De groep bestaat maximaal uit 6 kinderen die samen met hun instructeur spelenderwijs allerlei aspecten van het zeilen gaan ontdekken. Veiligheid staat uiteraard voorop. De kinderen leren hoe ze samen een boot optuigen en te water laten, een aantal zeilknopen en de basisbeginselen van het zeilen, zoals sturen en waar de wind vandaan komt. Tussendoor drinken ze limonade en spelen ze allemaal spelletjes. 

Optimist (7-12 jaar)
De Optimist is bij uitstek dé boot om goed in te leren zeilen. De Optimist is makkelijk hanteerbaar, ligt stabiel in het water en slaat niet zo snel om. De gevorderde zeiler krijgt een joystick en hangbanden, waardoor hij op het randje van de boot kan gaan zitten en kan uithangen bij hardere wind. Hierdoor begint het al meer op het wedstrijdzeilen te lijken!

Om het zeilen extra leuk te maken, heeft elke cursus bij Zeilschool de Vuntus een thema. Misschien word jij wel piraat of ridder? Pimp je optimist, word de stoerste piraat, "gekke haren dag" en "het waterspel" zijn voorbeelden van themaspellen. Kortom genoeg te doen ook naast het zeilen! Als bewijs van wat je geleerd hebt in de week, krijg je aan het einde een diploma.

Gedurende de zomervakantie is er elke week wel een zeilkamp voor beide leeftijdsgroepen! Klik op de roze websitebutton voor meer informatie.

Tip: wist je dat Kidsproof 't Gooi ook de leukste kinderwinkels in de regio op een rijtje heeft gezet?


Zeilschool de Vuntus

Horndijk 24A
1231 NX Loosdrecht
Openingstijden Klik op de roze websitebutton voor meer info. Prijs Klik op de roze websitebutton voor meer info. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs