9 tips voor een dagje Groningen met kinderen

31 januari 2024
Deze zomervakantie is er weer heel veel te doen in Groningen. En wist je dat Groningen ook onwijs leuk is om met kinderen te bezoeken? Leuk voor een stedentripje, een weekendje weg óf een dagje uit. Wij verzamelden de leukste tips en bezienswaardigheden in Groningen die kindvriendelijk zijn.
Uittips voor een dagje Groningen met kinderen

GRID Grafisch Museum

Een super leuk plekje om te ontdekken met het gezin. Het Grafisch Museum van Groningen zit midden in de stad en is enorm kindvriendelijk. Je leert alles over grafisch ontwerp en druktechnieken en mag veel zelf doen. Hoe werden vroeger boeken, kranten en posters gemaakt?

Stadspark Groningen

Een hele dag zomerplezier in het Stadspark. Er is hier zoveel te zien en te ontdekken! Een fijne wandeling maken door het groene park, op bezoek bij de hertjes en geitjes of langs bij de varkens, kippen en konijnen van de kinderboerderij. Mini-amazones maken een klein (of groot) rondje door het park  met ponyverhuur Stadspark. De speeltuin is héél fijn voor een paar uur vermaak. Papa en mama slaan ondertussen een picknickkleedje uit op het gras of halen een kopje koffie bij de kiosk.
TIP: met grotere kinderen is het leuk om te discgolfen. Je legt een parcours door het park af met een frisbee.



DOT en het stadsstrand Groningen

Met je voeten in het zand bij deze mega populaire plek in de stad. Hier kun je zwemmen en chillen. Vooral een leuke plek voor de wat oudere kinderen met een zwemdiploma het water is namelijk wat diep. Bij DOT kun je aanschuiven voor de lunch of wat verfrissends drinken. Omdat het nét buiten het centrum zit ideaal voor een verfrissende duik en lunch tussendoor. Kun je daarna weer verder met sightseeing Groningen. 

Openluchtzwembad de Papiermolen

Wil je tijdens je stedentrip buiten zwemmen met de kinderen bezoek dan deze plek. Sinds de jaren ’50 een begrip in Groningen en opgenomen als rijksmonument. Het zit dicht bij de stad en is dus goed te combineren met andere uitjes. Dit mooie buitenzwembad heeft een 25 meter bad, glijbaan en een te gek peuterbadje. Er staan ligstoelen en er is een zonneweide, fijn voor mama.



Forum Groningen

Deze multifunctionele plek is alleen al vanwege het gebouw een aanrader om te bezoeken. Vanaf het dak heb je een 360 view over de stad. Maar er is meer! Even rustig een boekje lezen in de chille hangplekken van de bibliotheek of een filmpje pakken in het filmhuis. Deze zomer zijn er diverse uitagenda uitjes die zeer de moeite waard zijn met kinderen in het Forum

Heb je zin om te shoppen voor de kids? Neem dan zeker een kijkje bij kinderwinkel Hartendief. Wil je graag wat lunchen in de stad neem ze mee naar Stadsrestaurant Oude Politiebureau nét buiten het centrum. Voor een ijsje ga je naar Gino's of Toscana.

Ben je al eens in de stad Groningen geweest met de kinderen, wil je eens iets anders zien of heb je een meerdaagse stedentrip met je gezin? Ga dan (ook) voor een van de onderstaande kindvriendelijke bezienswaardigheden. 

Grunopark Break Out Harkstede

Ook zo’n gezinsvriendelijke plekje waar heel veel te doen is. Op een mooie dag kun je gaan zwemmen in de Grunoplas en chillen op de zonneweide. Of actief klimmen met het gezin in het klimpark. Wil papa een uurtje waterskiën? Dat kan hier ook. In de beachbar kun je terecht voor een lunch.

Landgoed Nienoord in Leek

Maak je kinderen blij en ga naar Leek. Hier vind je Landgoed Nienoord met een enorme speeltuin. Je hebt hier maar liefst 50 attracties en speeltoestellen te ontdekken. Waterspeeltoestellen, mega glijbanen, klimkastelen en draaimolens. Bij minder mooi weer ga je naar de overdekte speelhal. Ben je gek op treinen? Er is een miniatuurspoorbaan en stoomtreintje die jou over het terrein rijdt. Daarna nog buiten zwemmen bij  zwemkasteel Nienoord en na afloop een lekkere pannenkoek eten bij pannenkoekenburcht Nienoord. Wat een fijne dag!



Bootje varen Groningen stad of Garnwerd

Met een bootje zie je een héél andere kant van Groningen.  Bij Reitdiep haven een electrosloep huren. Je kunt kiezen voor een route door de stad maar zeker een aanrader is de route naar Garnwerd. Je ziet heel veel van het prachtige Groningse landschap en hierna je sloepje aanmeren bij Garnwerd aan Zee, 100% Kidsproof. Lekker eten aan het water terwijl de kinderen spelen in de XL zandbak of op de trampolines.

Ben je op zoek naar andere gave uitjes met kinderen? Kijk dan tussen onze eropuit tips.

Fijne vakantie!

Liefs, 
Maud