De leukste kinderactiviteiten in Groningen in de zomervakantie

2 juni 2023
2023 - De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent veel tijd voor toffe uitjes met de kinderen! Bezoek een pretpark, museum of ga langs bij de kinderboerderij, samen zwemmen, of uit eten in een kindvriendelijk restaurant. In dit blog lees je onze favorieten!
De leukste zomeractiviteiten in Groningen

Naar Storyworld deze zomer

Ontdek hoe Batman, Donald Duck of Tom Poes tot leven komen in Storyworld. Laat je meenemen door de geschiedenis van animatie en strips, leer alles over de magie achter de verschillende karakters. Er is zoveel te zien en te doen! Check ook de gratis mini-expositie. Kijk hier voor alle info

Zomer bij het Dinopark

Gek op dino's? Kom dan naar het Dinopark in Wedde! Je kunt hier een heus dinoskelet opgraven, met pijl en boog op dino's jagen, interactieve spelletjes doen en natuurlijk allerlei dinoskeletten bewonderen.
En bezoek het circus, kijk hier >>>



Zomervakantie bij Vue

Wil je lekker met het hele gezin ontsnappen aan de warmte? Dan is Vue Hoogezand het perfecte uitje. Geniet deze vakantie van de nieuwste films in de bios met verkoelende airco. Bekijk snel welke familiefilms er draaien.

Plan een dagje Museum

Bij Museum Nienoord, het Nationaal Rijtuigenmuseum is van alles te zien en doen voor de hele familie. In de zomervakantie kunnen de kinderen meedoen met het kinderatelier op 26 juli en 23 augustus. Op 30 juli en 27 augustus is er een speciale familierondleiding voor (groot)ouders en kinderen. Plan dus deze vakantie een dagje Museum met de kids!





LEGO® Kamp

Is jouw kind een fanatieke LEGO® bouwer? Kom dan een kijkje nemen bij de LEGO® kampdagen Bij Spruit! Tijdens het kamp gaan de kids aan de slag met verschillende afwisselende, uitdagende, leerzame en leuke bouwopdrachten.
Bouw je mee?

Tropiqua zwembad

Bij Tropiqua kun je je de hele dag vermaken! Ze hebben een subtropisch bad, glijbanen, een peuterbadje met speeltoestellen, bubbelbaden en nog veel meer meer. Ook kunnen de oudere kids hier discozwemmen. Van alles te doen dus!



Disney Tentoonstelling

Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Pinokkio: wie kent ze niet? In de tentoonstelling Disney – Telling Timeless Stories bij het Forum in Groningen krijg je een uniek kijkje in de keuken en kun je ook zelf aan de slag. Leuk om samen heen te gaan!
Meer info & tickets >>> 

Zomerweken bij Familiepark Nienoord

Deze zomervakantie organiseert Familiepark Nienoord de superleuke Zomerweken! Iedere week kun je meedoen met extra leuke activiteiten. Gameweek, kleurendisco, sprookjes-feest, bingo en nog veel meer. Bekijk het programma >>>

Klimmen, klauteren, glijbanen, draaimolens en nog veel meer bij Familiepark Nienoord! Er zijn maar liefst 80 attracties en allerlei leuke speeltoestellen. Een perfecte plek voor een dagje uit met het hele gezin. 



Vakantielezen

Beleef deze zomer een spannend avontuur met Vakantielezen, het zomerprogramma van de Bibliotheek. Bekijk de schatkaart, lees zes spannende verhalen en ga mee op ontdekkingsreis. Je maakt zelfs kans op een mooie prijs!
Lees mee(r) 

Maïsdoolhof en buitenspelen

Bij de Bloemenboerderij kun je deze zomer dwalen door het maïsdoolhof en bloemen plukken. Op het erf kun je ook nog skelteren, spelen met traptrekkers, botsfietsen, op de trampoline springen of een duik nemen in het maïsbad.
Heerlijk spelen op de boerderij. Kijk hier voor alle info



Knutselen & experimenteren

Steek deze zomer de handen uit de mouwen in bij Universiteitsmuseum Groningen! Kids kunnen niet alleen knappe wetenschappers en hun uitvindingen bewonderen, maar ook zelf aan de slag met glas-in-lood en origami.
Gratis activiteit >>>

Gek op dieren

De kinderen zijn er gek op, dieren! Hieronder een aantal gave plekken waar ze dieren hebben en waar er van alles te doen is! Bij Dinopark Tenaxx is de hele zomer lang een circus met elke dag een voorstelling. Plan dan een dagje Doezoo! Tijdens de vakantie worden er rondleidingen gegeven en mag je ook zelf dieren vasthouden. Hoe tof! Of ga naar Kinderboerderij Mikkelhorst! Hier kun je kijken naar de geiten en kippen, of spelen in het speelkasteel. 



Bij Kinderboerderij Stadspark kun je pony's rijden of een huifkar huren. Ook kunnen de kinderen hier heerlijk spelen in de speeltuin. Op het terras genieten terwijl de kinderen zich vermaken? Het kan bij Kinderboerderij Cosis! Geniet van een koffie of thee terwijl de kids spelen in de speeltuin of de dieren aaien!

IJsjes in Groningen

Met dit warme weer heb je vast zin in een ijsje! We hebben een aantal favorieten voor je op een rijtje gezet! 



Restaurants met speeltuin én terras

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant waar de kinderen zich vermaken terwijl jij geniet van een heerlijke lunch of diner? In dit overzicht vind je een aantal toffe plekken waar je heerlijk kunt eten en waar de kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Dat is voor iedereen genieten!



Buiten zwemmen met kinderen

Als het zo warm is, is er niks fijner dan buiten zwemmen bij een verkoelende plas of openlucht zwembad! In dit blog vind je alle plekken met zwemwater voor kinderen. Pak de zwemspullen maar in!




TIP: Meer leuke uittips in de zomervakantie vind je in de uitagenda!