• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Fien zingt in het Kinderkoor van VRIJDAG

7 maart 2023
Meintsje is moeder van 2 meiden en woont in Groningen stad. De meiden hebben beide hun eigen talenten en bij VRIJDAG mochten zij ieder een cursus kiezen om hun talent verder te ontwikkelen. Meintsje vertelt erover…
Fien volgt de lessen van het Kinderkoor

Haar oudste dochter is Fien. Zij is 12 jaar en dol op zingen. Nou is het niet een meisje dat persé op zo’n jonge leeftijd al alleen op een groot podium in de schijnwerpers wil staan, dus een kinderkoor past beter dan (solo)zangles. Het kinderkoor van VRIJDAG is gericht op kinderen van 7 tot 12 jaar (er is overigens ook een kinderkoor voor kids van 5 tot 7 jaar). Op deze leeftijd is het dan misschien snel kinderachtig, dus keken ze ook naar het jongerenkoor. Het Jongerenkoor bij VRIJDAG richt zich op kinderen vanaf 12 tot 21 jaar. Dat klinkt toch heel cool voor een dame van 12+.

 

Fien gaat bij het Jongerenkoor (Meintsje vertelt)

Mijn dochter Fien heeft dus acht weken gezongen in het jongerenkoor bij VRIJDAG. Elke maandag vanaf 18.15 uur. De lessen hebben elke week ongeveer dezelfde opbouw en duren 5 kwartier per les. Anne-Lie Persson is de muziekdocent van oa dit koor. Fien vond het erg leuk. Ze vond Anne-Lie ook erg lief. Fien vond het leuk om een paar keer heen te gaan, om te ervaren hoe het is. Je hebt er altijd wel een idee bij, maar het is toch anders dan wat je vooraf bedacht hebt. Daarom is het bijvoorbeeld ook altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen. Wel zo fijn, want dan weet je kind wat hij of zij kan verwachten.

 

Locatie in Groningen

De lessen worden gegeven op de locatie van VRIJDAG op de Sint Jansstraat in Groningen. Dat is voor Fien ook erg prettig, want wij wonen lekker dichtbij. Van de Oostersingel naar de Sint-Jansstraat is nog geen vijf minuutjes lopen.

 

Live optreden

De zaal waar Fien de lessen volgt, is erg mooi! Fien is gestart in december en dat was de reden dat zij in het begin veel kerstliedjes hebben gezongen, waar Fien wel heel blij van wordt. De kinderen van het koor oefenen veel en eens in de zoveel tijd organiseert VRIJDAG een concert waarbij de ouders kunnen komen kijken. Als ouder heb ik zelf nog een kerstconcertje van het koor bezocht. Helemaal in de glittersfeer, erg leuk om te zien en natuurlijk te horen 😉.

Conclusie

De acht keren koorles gaf Fien een goed idee hoe het ging en wat er verwacht werd. Heel soms snapte ze tijdens de les niet wat de bedoeling was. Meer uitleg en duidelijkheid was prettig geweest. Maar al met al was het een mooie ervaring en is Fien erachter gekomen dat ze best mooi kan zingen en het ook nog goed kan!

 

Interesse?

Wil jouw kind ook zijn/haar zangtalenten verder ontwikkelen? Bekijk hier het lesaanbod in Groningen. Op de website van Vrijdag vind je alle informatie en praktische zaken als tijden, locatie, kosten etc.

 

 

TIP: lees hier de ervaring van Anna de zus van Fien bij de het Kinderatelier.

Naar de website