De leukste kerstmarkten en kerstuitjes Groningen 2023

27 oktober 2023
2023 - De leukste kerstmarkten en kerstuitjes in en rondom Groningen. In en rondom Groningen is er van alles te beleven rondom Kerst. We hebben daarom alle leuke kerstmarkten en kerstuitjes voor je verzameld die gezellig zijn om komende tijd met je kinderen in de kerstperiode te bezoeken.
Kerstmarkten in Groningen

Kerstmarkt op het Kielzogplein in Hoogezand

Voor deze tweede editie pakken ze flink uit in Hoogezand: er is een draaimolen, Zeetjies Fotografie maakt leuke familiekiekjes, je kunt blikgooien, luisteren naar koren & livemuziek. Trek je warme jas uit de kast en ga gezellig naar het Kielzog plein. Struin langs kraampjes en koop je laatste kerstcadeaus, drink een gluhwein, ontmoet de kerstman en geniet van kerstmuziek. De Kerstmarkt op het Kielzogplein wordt georganiseerd door winkelcentrum De Hooge Meeren en Kielzog op 21, 22 en 23 december. Kerstmarkt Groningen

De grootste kerstactiviteiten zijn te vinden in de straten Hoge en Lage der A. in Groningen. Hier vind je een knusse, gezellige kerstmarkt. Je vindt er diverse leuke kraampjes en muziek om lekker met je kinderen langs te slenteren en in de kerstsferen te komen.

Kerst Groningen
 

WinterWelvaart

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december vindt de vijftiende editie van WinterWelVaart in Groningen plaats, één van de meest gefotografeerde evenementen in de stad. Een flink aantal sfeervol verlichte, historische schepen meert aan in het mooiste stukje binnenstad; de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord van de schepen, in Museum aan de A en in de Akerk kun je een weekend lang genieten van muziek, theater, poëzie en andere voorstellingen.

WinterWelvaart

Zweedse Kerstmarkt

Op 9 en 10 december is de Zweedse Kerstmarkt in de suikerfabriek. De complete Suikerfabriek is dan gevuld met unieke Zweedse adresjes, Scandinavische mooise kerstproducten en handgemaakte hebbedingen voor in de boom of in huis. Tel hier een eigen(wijs) programma en 100% kerstgezelligheid bij op, en je weet waarom de Zweedse Kerstmarkt de afgelopen jaren is opgeklommen tot één van de grote publieksfavorieten in kerstmarktenland. De Zweedse kerst vier je dus gewoon in Groningen!

Zweedse kerstmarkt

Kerstmarkt Vesting Bourtange

Kerst vieren op een unieke locatie? Bezoek dan op zaterdag 3, 10, 17 en zondag 4, 11 en 18 december de kerstmarkten in Vesting Bourtange, één van de mooiste kerstmarkten in Nederland. De hele vesting prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Een unieke belevenis om met je kinderen van de kerstsfeer te genieten. Op het Marktplein rond de grote kerstboom is volop sfeer en gezelligheid. Bijna 100 kramen verspreid over de diverse pleinen en bastions, bieden het meest uiteenlopende kerstassortiment. Er zijn diverse koren en artiesten en uiteraard ontbreken de Glühwein en de warme chocolademelk niet.

Kerst Bourtange

Kerstmarkt Beestenborg

14 december is er een Kerstmarkt voor alle leeftijden op de Beestenborg. Er is van alles te doen zoals diverse knutselactiviteiten, een kampvuur voor marshmellows een levernde kerststal, warme choco en nog veel meer. Komen jullie ook?  Kijk hier

Kerst Frealymeborg

Kerstmarkt Mussel

Kom op 15 december 2023 naar Mussel met het hele gezin. Hier wordt een gezellige kerstmarkt georganiseerd voor jong en oud! De omgeving wordt prachtig en sfeervol verlicht. Er zijn kraampjes met verschillende producten, lekker eten en drinken zoals warme chocolademelk.

Kerstmarkt Ter Apel

Op zaterdag 16 december vind in Ter Apel een kerstmarkt plaats! Buurthuis De Weefspoele is omgetoverd naar de prachtige kerstsferen en is vrolijk verlicht. Er zijn verschillende leuke kraampjes, genoeg te eten en te drinken zoals chocolademelk en er is gezellige kerstmuziek.

Bellingwolde Kerst

Tuinland Groningen

Ook dit jaar  heeft Tuinland Groningen een magische winterwonderland gecreëerd en zijn er verschillende kerstshows te bewonderen. Je vindt er prachtig versierde kerstbomen, magische kerstdorpen en feestelijk versierde kersttafels. Superleuk om met je kinderen te bezoeken!

Kerst tuinland

Schaatsen met Kerst

Wat is er leuker en meer traditie dan lekker een rondje te schaatsen in de kerstperiode? Daarna een warme chocomelk en lekkere rode gloeiwangen. Hier vind je alle adresjes waar je kan schaatsen in en rondom Groningen.

Schaatsen Kerst

Kerstmarkt in Haren

23 en 24 december is er een super leuke en gezellige kerstmarkt in Haren, beleef Haren in kerstsferen! Zaterdag 23 en zondag 24 december vormt de Dorpskerk van Haren het sfeervolle decor voor dit ‘Ervaar Haren’ evenement. Van 11.00 tot en met 17.00 uur staan de Harense ondernemers en andere verkopers klaar om hun mooie producten en heerlijke eten te verkopen. Op zondag is de Kerstfair van 12.00 tot 17.00 open. Deze dag is het koopzondag en zijn veel winkels extra geopend. Super handig voor je laatste kerstinkopen.

Meer inspiratie nodig voor Kerst?

Hier vind je nog 29 leuke kersttradities om met je kinderen te doen!

Veel plezier!
Maud