De leukste kerstvakantie uitjes in Groningen

8 december 2023
Kerstvakantie 2023/2024 uittips - Tijd om leuke dingen met het gezin te gaan doen. Wij verzamelen hieronder alle uittips voor in de kerstvakantie. Geniet van jullie vrije dagen, de uitstapjes én van elkaar!
Kerstvakantie uittips voor het hele gezin

Bezoek de kerstmarkt

Trek je warme jas uit de kast en ga 21-23 december gezellig naar het Kielzog plein in Hoogezand. Struin langs kraampjes, maak een rondje in de draaimolen, kids kunnen spelletjes doen, ontmoet de kerstman en geniet van kerstmuziek.
Ja, daar wil ik heen 

Familievoorstellingen

Er zijn weer verschillende toffe, grappige, stoere en fantasierijke voorstellingen te zien in Grand Theatre tijdens de kerstvakantie. Geniet van magisch muziektheater, absurdistische kleutermusical en beeldend theater.
Bekijk alle voorstellingen

Buurman & Buurman | 4+

Geniet 3 januari in theater De Klinker in Winschoten van de voorstelling Buurman & Buurman. De twee onhandige klussers zijn terug. Ze gaan verhuizen en er moet van alles gebeuren. Als dat maar goed gaat. A je to!
Reserveer je tickets 

Kerstvakantie bij Dinopark

Het hele Dinopark Tenaxx is versierd en verlicht in wintersfeer. Er zijn heel veel binnen activiteiten. Doe mee met de vele winterworkshops en ook Circus Saurus is er met een gloednieuwe wintercircus voorstelling. De entree is maar €4,50.
Het hele programmaThe Legend of Zelda

Stap in de wereld van The Legend of Zelda. De Spotlight-expositie geeft een kijkje achter de schermen bij de wereldberoemde game. Bezoek Storyworld in het Forum en krijg gratis toegang tot de mini-expositie.
Check hier alle info

Rapunzel de Musical | 4+

Beleef op 7 januari het bekende verhaal over het meisje met haar lange haren in de Martiniplaza in Groningen. Een prachtige voorstelling met betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor. Leuk voor het hele gezin.
Bestel je tickets

Winterfestival 

Kom naar het Winterfestival bij Kielzog met workshops, livemuziek, een inloopatelier, eten en drinken. Samen dansen, zingen en muziek maken of heerlijk eten. Het Winterfestival is van 28 t/m 30 december. Zien we jullie daar?
Gratis toegang

Meester Kikker | 5+

Na het succes van het boek en de film komt dit spannende en grappige verhaal nu naar het theater. "Soms ben ik een kikker. Dat is mijn geheim. Niemand mag het weten, behalve jullie." Deze muzikale voorstelling is 4 januari te zien bij SPOT.
Bekijk alle info hier Rappe en de Rots | 4+

Kom tijdens het theaterweekend naar ‘Rappe en de Rots’ in theater De Klinker. Een poëtische voorstelling op 28 januari met poppen en objecten, snelle vragen en langzame antwoorden over het pad tussen alles en helemaal niks.
Geniet met de hele familie 

Experimenteren in 't museum

Tijdens de kerstvakantie is er van alles te beleven in het Universiteitsmuseum Groningen. Maak je eigen tandpasta, shampoo of slijm. Of kom naar de experimentenmiddag en doe allerlei verschillende proefjes.
Check alle activiteiten

Titus & Fien Winterrevue | 4+

Kom 20 januari naar deze fantastische voorstelling bij Theater Geert Teis. Titus & Fien geven voor het laats een onvergetelijke, hilarische show, met een prachtig decor, live orkest en grote hits. Na afloop is er een Meet & Greet.
Bestel snel je tickets 

Plan een dagje bios

Deze vakantie draaien er weer leuke films bij Vue Bioscoop Hoogezand. Je kunt kiezen uit verschillende familiefilms zoals, de veel geprezen film Wonka, de Disneyfilm Wish of de nieuwe film van Juf Braaksel. Naar welke gaan jullie?
Bekijk het filmoverzicht

Ontdek en beleef

Beleef deze kerstvakantie de onderwaterwereld en nog veel meer avonturen bij het MuzeeAquarium. Een leerzaam en leuk uitje voor het hele gezin. Het museum is een verrassende belevenis bij de Wadden.
Plan je dagje Reinaert de V. | 7+

In Reinaert de V. wordt met poppenspel, dans, muziek en zang het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen. Na afloop mogen de kinderen op het podium een selfie maken en vragen stellen. 27 januari bij SPOT.
Reserveer vast kaartjes

 

Theatervoorstellingen in de kerstvakantie

Bij de vele theaters in Groningen zijn weer mooie familievoorstellingen te zien.
Voor alle overige theatervoorstellingen in Groningen kijk je in onze uitagenda

Springkussenfestival

Heb jij ook van die energieke kids die het liefst de hele dag in beweging zijn? Ik herken dat wel! Dan is dit een leuke tips want in de kerstvakantie kunnen de kinderen zich lekker uitleven op het Springkussenfestival in Haren!
Yes, wij willen springen

 

Naar de website