12x de leukste kinderboerderijen met speeltuin in Groningen

6 juli 2023
Lammetjes kijken in de lente, eendjes voeren in de winter, wandelen en knuffelen in de zomer, een bezoekje aan de kinderboerderij is altijd een goed idee!
Kinderboerderijen in Groningen
Daarom hebben wij een overzicht voor je gemaakt met de leukste kinderboerderijen mét speeltuinen in Groningen Stad en van kinderboerderijen net daarbuiten, in de provincie Groningen.

kinderboerderij Groningen

Kinderboerderij Stadspark Groningen

Bij Kinderboerderij Stadspark vind je kippen en konijnen, maar ook ezels, koeien en geitjes. Verderop in het Stadspark vind je ook nog een leuke speeltuin, een hertenkamp en Schotse Hooglanders. Bij de kiosk kun je wat te eten en drinken halen en bij de Ponyverhuur op pony's rijden of een huifkar huren.

kinderboerderij stadspark Groningen

De Dierenweide Eelderbaan

De Dierenweide Eelderbaan is een prachtig gebouw voor de dieren. Als het warm is spelen de dieren buiten en als het koud is gaan ze naar binnen. Buiten vinden de dieren het erg leuk om met jou te spelen. Je mag ze aaien, knuffelen of eten geven. Er is ook een fijn terras waar je koffie kunt drinken!

Boerderijum

Bij Boederijum kun je komen kijken naar mooie vogels en geiten en knuffelen met konijntjes. En daarna lekker spelen in de speeltuin! Zelf kan je  ondertussen genieten op het gezellige terras van de theeschenkerij op het zuiden. Bij de kiosk kun je lekkere tosti's en broodjes kopen.

De beestenborg

Bij de Beestenborg heeft elk kind plezier. Geiten, schapen, ezels, pony's en prachtige pauwen; de Beestenborg heeft heel veel dieren! In de speeltuin is een kabelbaan, een glijbaan en een familieschommel. En de speeltuin is ook toegankelijk voor kinderen met een beperking.

beestenborg

De dierenweide boegbeeld

Kinderboerderij De Dierenweide Boegbeeld is grotendeels overdekt, ook bij slecht weer zullen jullie hier veel plezier hebben! Op de boerderij zijn verschillende dieren, zoals geiten en schapen, varkens, kippen en cavia's. Ook is er een gezellige theeschenkerij waar je ook tosti's en pannenkoeken kunt krijgen.

Kinderboerderijen in Groningen (provincie)

Mikkelhorst in Haren

Wat een prachtige plek is dit toch, de kinderboerderij Mikkelhorst. Een pareltje waar je heerijk kunt vertoeven met je kleintjes. Er is veel ruimte om lekker te spelen, de ezeltjes heten je welkom en de kinderen kunnen knuffelen met konijntjes. Er is ook een terras waar je koffie kunt drinken en een leuke boerderijwinkel.Kinderboerderij Winschoten

Knuffelen met de liefste dieren, lekker op een terrasje ploffen terwijl de kinderen in de speeltuin spelen... wat wil je nog meer. Geniet van deze kinderboerderij in Winschoten.

Alpaca's in Beerta

't Speulparadies is een omheind speelterrein met een kinderboerderij! Je kunt dus met een gerust hart een kop koffie drinken op het terras, terwijl de kinderen lekker springen op het springkussen of van de kabelbaan afvliegen. Bezoek 't Speulparadies in Beerta

De zes grazen St. Annen

Op de belevingsboerderij de zes grazen in St. Annen wonen geiten, schapen, kippen, koeien, ezels en konijnen. De openbare dierenweide is open voor publiek van april tot en met september. Super leuk om eens te kijken!

NOVO Ons Hertenkamp

NOVO Ons Hertenkamp heeft een mooie dierenstal en een gezellig theehuis. In de stal zijn verschillende dieren, zoals geiten, konijnen, cavia's en ratten. Ook is er een moestuin met groente, fruit en kruiden. In het theehuis kan je koffie, limonade of zelfgemaakte pannenkoeken krijgen.

Kinderboerderij bij Landgoed Nienoord

Het grote speelpark Nienoord in Leek heefft ook een kinderboederij. Hier loop je tussen de schattigste geitjes en kunnen de kinderen genieten van alle dieren!Dierentuin DoeZoo 

Deze dierentuin DoeZoo vind je in Leens en moet je echt gezien hebben. Een van onze favorieten! Durf jij een slang aan te raken of een neusbeer eten te geven? Jullie kunnen horen, zien, voelen, proeven en ruiken hoe het er in deze dierentuin aan toe gaat! Onlangs hebben ze de speeltuin vernieuwd met mooie kleurrijke speeltoestellen. Veel plezier met alle dieren!
Liefs,
Maud


Tip: kijk hier voor een overzicht met gratis (en budget) uitjes in Groningen


Naar de website