Kindvriendelijke restaurants in Groningen

6 juni 2023
TiP: kindvriendelijke restaurants met speeltuin, kindermenu, kleurplaten of kinderhoek. Bekijk dit overzicht met leuke restaurants in Groningen waar je meer dan welkom bent met kinderen!
Kindvriendelijke restaurants in Groningen

Wil je graag een kinderstoel voor je kleintje, moet je nog een fles opwarmen, wil je graag een speelhoekje omdat jouw kind moeilijk stil kan zitten.... of heb jij geen grote eters en wil je wel gezellig een hapje buiten de deur eten?

Wij hebben een lijst gemaakt met leuke hippe ontbijt, lunch en dinertentjes waar je heel relaxt terecht kunt met kinderen.

1. Het Oude Politiebureau

Het Oude Politiebureau is en super plekje om met de kinderen te gaan eten. Er hangt in dit bijzondere restaurant een fijne sfeer en er is een spciaal kindermenu voor de kleintjes.

2. Wadapartja

Bij Wadjapartja kun je ook heerlijk eten. Deze hotspot zit op Zuiderdiep & Westerhaven. Een hippe plek met moderne keuken. De kids kunnen spelen met de spelletjes en boekjes in de kinderhoek en er is ook nog eens een fijn terras, dus laat die zon maar schijnen.

3. Boel

Boel is de jeu-de-boulesbar van Groningen en is gevestigd aan het Noorderplantsoen. Bij dit kindvriendelijke restaurant kun je lekker eten, wat drinken, en natuurlijk jeu-de-boulen. Ga de uitdaging aan met het hele gezin! Zorg dat je de tijd hebt, want de kids willen niet meer weg.

4. Pannekoekschip

Alle hens aan dek! Kies uit meer dan 100 pannekoeken bij dit drijvende, kindvriendelijke restaurant. Voor de kinderen is er een kindermenu met allerlei verschillende soorten pannekoeken. Natuurlijk is er ook een grote speelhoek en kunnen de kinderen zich uitgebreid vermaken samen. Bestel dus nog maar een extra koffie!

5. Happy Italy

Welk kind is niet gek op de Italiaanse keuken? Pizza, pasta.... alles is even lekker! Dit Italiaanse restaurant in Groningen heeft een super leuke speelhoek. Je kunt hier dus niet alleen heel lekker eten, maar de kids kunnen hier na het eten heerlijk spelen. Bij dit betaalbare familierestaurant kun je trouwens ook een super leuk kinderfeestje vieren!

6. Brownies&Downies

Ook Brownies&Downies is leuk om naartoe te gaan met de kinderen. Op de speciale kidskaart staan heerlijke gerechtjes die worden bereid met verse en ambachtelijke producten. Ga je voor een bammetje met zoet beleg, of toch voor een warme pannenkoek of kindertosti?

7. Cantina Mexicana

Bij Cantina Mexicana is het heerlijk Mexicaans smullen met het hele gezin! Er zijn hier overheerlijke nacho's, tapa's, tortilla's en meer. Voor de kids is er een heerlijk Mexicaans kindermenu. Ook kunnen de kids heerlijk knutselen of flipperen in de kinderhoek.

8. De Postwagen

De Postwagen in Tolbert is een unieke plek om heerlijk te eten. Dit kindvriendelijke restaurant heeft een heerlijk terras mét speeltuin. Zo kunnen de kids heerlijk spelen terwijl jij geniet van het zonnetje. Voor de kids is er ook nog eens een fijn kindermenu of een bordje voor bandietjes, waar kids mee kunnen eten met hun ouders.

9.'t Feithuis

Restaurant 't Feithuis zit op een prachtige locatie in het hartje van Groingen. Voor de kids zijn er speciale gerechtjes beschikbaar, allemaal gemaakt met biologische en locake producten. Zet deze ook maar gerust op je lijstje om een keer met het hele gezin heen te gaan.

10. De Kastanjehoeve

Na een rondje wandelen over de Hondsrug is het heerlijk om neer te strijken bij Brasserie de Kastanjehoeve in Glimmen. Er is een geweldige speelhoek met een tv-tje, een speelhoek met speelkeukentje en een uitgebreid kindermenu. Ook zijn er kinderstoelen beschikbaar. Ideaal om met de kids naartoe te gaan dus!


11. Waddenpaviljoen De Noorman

Ben je gek op de wadden? Bij De Noorman in Lauwersoog zit je heerlijk aan het water. De kinderen kunnen er buiten in de speeltuin spelen, krabben vangen aan het water of gezellig binnen in de speelhoek kruipen. Er is plek genoeg voor de kleintjes! Geniet op het terras of binnen op dit heerlijke plekje!

12. Restaurant Camping Wedderbergen

Ben je op zoek naar een gezellig restaurant waar je kunt genieten van heerlijk eten én waar de kinderen zich optimaal kunnen vermaken? Kom dan naar restaurant De Binnenplaats! Geniet op het grote terras, of in de verwarmde serre. Beide hebben uitzicht op de speeltuin.


Meer kindvriendelijke restaurants in Groningen

Wij zijn benieuwd welk restaurant jullie voorkeur heeft. Of ga je net als wij graag steeds naar een ander adresje om iets nieuws te ontdekken? Wij hopen jullie weer wat nieuwe inspiratie te hebben gegeven. Wil je nou ook graag je tips met ons delen? Staat jouw favoriete plek er niet tussen, mail ons dan gerust: groningen@kidsproof.nl.

Liefs,
Maud