De leukste buitenspeeltuinen in Groningen

11 januari 2024
In Groningen zijn heel veel speeltuinen te vinden - te veel om allemaal op te noemen - maar we delen graag een paar fijne plekjes met je waar de kinderen zich kunnen uitleven. Van groot tot klein, er is er altijd wel eentje in de buurt.
Buitenspeeltuinen in Groningen
Zowel in Groningen Stad als in de provincie hebben we leuke speeltuinen voor een dagje ravotten met de kinderen.


Speeltuin Stadspark Groningen

Natuurlijk mag op dit lijstje de speeltuin in Het stadspark in Groningen niet ontbreken. Met mooi weer misschien wel de fijnste plek van de stad. Naast de speeltuin is er ook een kinderboerderij en een hertenkamp. De speeltuin is gratis toegankelijk.Meer info

Speeltuin Stadspark Groningen
Kinderboerderij Stadspark Groningen

Speeltuin Noorderplantsoen Groningen

Ook in het Noorderplantsoen is er rekening gehouden met de kleintjes en zijn er fijne speelplekken. Na een fijne wandeling en het voeren van de eendjes kunnen de kinderen lekker klimmen en spelen. Daarna geniet je heerlijk op het terras van een pannenkoek of tosti bij Zondag.
Zondag Noorderplantsoen GroningenSpeeltuin Oosterpark

Gieren van de glijbaan, klimmen en klauteren op de klimrekken, kliederen in de zandbak, het kan allemaal in de speeltuin Oosterpark in Groningen Stad. Zorg ook dat je een bal of frisbee bij je hebt, er is een groot veld waar de kinderen uitgebreid kunnen rennen en spelen.
Speeltuin Oosterpark

Speeltuin Ostade Stichting

Met mooi weer kunnen de kinderen in de speeltuin in de Schildersbuurt fijn met water spelen. Vies worden mag! Ook is er een kabelbaan die altijd erg in trek is bij de kinderen. Deze speeltuin is ook een schoolplein en de Buitenschoolse Opvang maakt er gebruik van. Kinderen zullen hier dus altijd vriendjes en vriendinnetjes vinden om mee te spelen!
Speeltuin Schildersbuurt Groningen


Speeltuin Paddenpoel in Groningen Stad

Nog een fijne speeltuin in Groningen stad; De speeltuin in de Buurt- en Speeltuinvereniging Paddenpoel bestaat al heel wat jaren, maar ziet er nog steeds uit als nieuw. Een prachtige speeltuin die midden in de wijk ligt met heerlijke klimtoestellen. In de speeltuin worden vaak kinderactiviteiten georganiseerd, maar ook activiteiten voor volwassenen. Het hele gezin zal hier zeker een actief en leuk dagje beleven, dus trek sportieve kleding aan!
Speeltuin Paddenpoel Groningen


Buitenspeeltuinen in de Provincie Groningen


Speelpark Nienoord in Leek

Een topplek om met kinderen heen te gaan om uitgebreid te spelen is Landgoed Nienoord. In dit familiepark zijn meer dan 80 attracties en speeltoestellen. Ook vind je hier een binnenspeeltuin (handig als je een bui verwacht) en is er een kinderboerderij op het terrein. Vervelen is echt onmogelijk hier! Het is echt een pretpark. Ze zijn dagelijks open, check de actuele openingstijden en tarieven op de site. Je kunt er ook wat lekkers snacken een ijsje eten of iets drinken. Een aanrader voor een dagje weg met de kinderen.
Landgoed Nienoord in Leek


Natuurspeeltuin Sintmaheerdt in Tolbert

Zin om lekker vies te worden? Dat kan hier heel goed. Kliederen met water, hutten bouwen, lekker ravotten en het bos in bij natuurspeeltuin Sintmaheerdt in Tolbert. Gratis toegankelijk. Neem gezellig een picknickmand mee en geniet samen van het buiten zijn!

Heemtuin in Muntendam

En als we het dan toch over natuurspeelplekken hebben, dan mag de Heemtuin in Muntendam natuurlijk niet ontbreken. Je kunt hier uitgebreid wandelen en neerploffen om iets te drinken terwijl de kinderen nog even spelen. Rondom de Heemtuin is het Mammoetpad, dé natuurspeeltuin van Oost Groningen, hier volg je een klim en klauterroute.
Natuurspeeltuin Muntendam

Speeltuin Hoogtij in Pieterburen

Een grote speelplek je zeker niet mag ontbreken in ons lijstje is de buitenspeeltuin van restaurant Waddengenot in Pieterburen. Hier moet je toch even tijd voor reserveren als je bij het zeehondenziekenhuis bent geweest. 
Speeltuin Hoogtij Pieterburen

Speeltuin de Mikkelhorst in Haren

De Mikkelhorst is een prachtige zorgboerderij, met een leuke buitenspeeltuin. Zo zijn er veel dieren die je kunt knuffelen maar ook een houten klimkasteel, trapauto’s, een zandbak en schommels. Ontdek het klauterpad en bezoek het winkeltje voor leuke lekkernijen! Toegang is gratis.
Speeltuin en zorgboerderij MikkelhorstBuitenspeeltuin Sint Vitusholt in Winschoten

Bij St. Vitusholt in Winschoten vind je een mooie buitenspeeltuin! Een speeltuin die gerund wordt door vrijwilligers, zij vragen een kleine bijdragen voor het spelen. Zij openen in het voorjaar en sluiten in het najaar. In de winter zijn ze dus dicht. Je kunt hier wel lekker wat snacken en drinken. Erg gezellig!
Speeltuin Winschoten

Sprookjeshof Zuidlaren

Meer dan alleen een speeltuin is attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. Kunnen jouw geen genoeg krijgen van spelen, dan is dit de place to be. Naast het sprookjespark is er natuurlijk de speeltuin met glijbanen, klimtoestellen en trampolines. Maar er is nog veel meer te beleven. Bekijk alles via de link hieronder:
Sprookjeshof Zuidlaren

Buitenspeeltuin ’t Speulparadies in Beerta

In Beerta (in Oost-Groningen, vlakbij Winschoten) vind je de buitenspeeltuin 't Speulparadies. Kinderen spelen hier volop met alle toestellen die er staan en hebben lekker de ruimte. Erg leuk ook met kleine kindjes. Er is o.a. kabelbaan, luchtkussen en avonturenpad. Ook vind je hier een dierenweide met verschillende dieren en zelfs Alpaca's.Met een terras erbij ontbreekt het jullie aan helemaal niets. Laat die zon dus maar lekker schijnen. Kosten €1 per kind (volw. gratis)
Speulparadies in Beerta

Speeltuin de Binnenplaats in Wedde

Wil je een fijne plek met een groot terras met uitzicht op een grote speeltuin voor de kids, dan zit je goed bij speeltuin De Binnenplaats, onderdeel van Camping Wedderbergen. Extra leuk, bij een temperatuur van 18 graden of meer, gaat de waterspeeltuin ook open. Let op: dagtickets zijn alleen te verkrijgen buiten het hoogseizoen. Tijdens het seizoen is dit park voor de campinggasten. 

Wonderwereld Ter Apel

Zijn jullie op zoek naar een dagje uit in plaats van een uurtje spelen? Dan is dit attractiepark voor kinderen echt een aanrader! Er is hier van alles te doen zoals speurtochten, sprookjes bekijken en de dieren bewonderen. Ook kun je lekker spelen in de speeltoestellen. Een super leuk park voor de kleintjes.Let op, ze zijn niet het hele jaar open (en houd rekening met entree).
Wonderwereld Ter Apel
 

Speelparadijs Knoll’n Toen in Godlinze

Maak een ritje op de skelterbaan, ga zo vaak je wil van de glijbaan of klieder lekker met water en zand. Bij Knoll’n Toen is het voor kinderen én hun ouders goed toeven. Dagelijks geopend en gratis toegang.

Speeltuin in Delfzijl

Ben je een dagje in Delfzijl op pad, gezellig naar het MuzeeAquarium en wil je even fijn buitenspelen? Dan ligt daar vlakbij een heerlijk park met een fijne speelplek voor de kinderen waar ze lekker kunnen rennen en spelen. Het is niet heel groot, maar er ligt ook een vijvertje bij waar ze fijn in het zand kunnen spelen.