Onze tips voor de herfstvakantie in Groningen

4 oktober 2023
Herfstvakantie 2023 en het binnenseizoen is officieel geopend! Tijd voor kleurrijke theatervoorstellingen, een leerzaam museumbezoek, de nieuwste kinderfilms en zelf aan de slag met muziek en kunst.
Uittips voor in de herfstvakantie in Groningen

LEGO® kampdag

Is jouw kind gek op LEGO®? Check dan dit vakantiekamp. Tijdens een LEGO® kampdag gaan de kinderen aan de slag met verschillende bouwopdrachten. Er zijn miljoenen blokjes, waarmee ze naar hartenlust creatief bouwen.
Alles over kampdagen

Plan een dagje bios

Even lekker ontsnappen aan de regen en de wind? Dan is een uitje naar Vue Hoogezand een super leuke tip. Het is een prachtige bioscoop met vele extra's. Deze herfstvakantie draaien er weer volop familiefilms. Welke kies jij?
Bekijk het filmaanbod

VR Snorkelen

Een dagje binnen wat doen? Kom deze vakantie naar het Tropiqua! Want hier beleef je iets wat je niet eerder hebt meegemaakt; ontdek de magische onderwaterwereld tijdens het VR Snorkelen.
Meld je aan voor VR Snorkelen



De Grote ZooiZee

Natuurmuseum Fryslân zet deze herfstvakantie zwerfvuil centraal. Bekijk samen de vondsten van een wadstruner, doe onderzoek met bubbelthee, haal met een graafmachine afval uit het zand en maak een plastic-vrij zeepje.
Gratis extra activiteiten

Het feest van Tante Rita | 4+

Dans & zing mee tijdens de musical 'Het Feest van Tante Rita'. Theo en Lulu beleven een hilarisch avontuur als ze voor het eerst naar het grote dansfeest van Tante Rita mogen. Kom 29 oktober naar dit nieuwe en grappige verhaal!
Naar Cultuurhuis De Klinker

Mooie kindervoorstellingen

Samen in de herfstvakantie naar het theater? Er zijn veel toffe voorstellingen bij Grand Theatre Groningen! Speciaal voor de allerkleinsten, maar ook voor de wat grotere kids. Er is zelfs een Engels gesproken storytelling. Benieuwd?
Naar de voorstellingen

Het Mysterie van Villa Fantoom

Op 24 oktober kun je naar deze magische, spannende en humoristische voorstelling bij Theater Kielzog. Het Mysterie van Villa Fantoom is een prachtig visueel theaterstuk over trouw en vriendschap. Erg leuke uittip (6+).
Reserveer je tickets

Een museum vol verhalen

In deze vakantie ontdekken hoe Batman, Donald Duck of Tom Poes tot leven komen? In Storyworld kom je alles te weten over de geschiedenis van animatie en strips en leer je alles over de magie achter de creatie van de karakters.
Ontdek het bij Storyworld



Micro.... de dingen komen in opstand

In de voorstelling 'Micro... de dingen komen in opstand' hebben alledaagse dingen de hoofdrol. De kleine spullen, die normaal naar de achtergrond verdwijnen, komen tot leven en pikken dat niet langer. Te zien op 25 oktober bij Cultuurhuis De Klinker. Meer info & tickets

MuzeeAquarium Dinodag

Zaterdag 21 oktober is het DINODAG in het MuzeeAquarium! Er is van alles te doen. Zoek met een metaaldetector, doe de Dino-speurtocht, volg de 2 lezingen over de dinosauriërs en natuurlijk kun je het museum in en is er de grote speelhoek.
Bekijk hier alle info



Cinekid Festival Groningen

Cinekid barst weer los! Kom de nieuwste films en tv- programma’s kijken en doe mee aan toffe workshops, games, tutorials en ontdek het MediaLab. In Het Forum in Groningen stad.
Meer info

Museum Nienoord

Deze vakantie zijn er allerlei activiteiten voor het hele gezin bij Museum Nienoord. Volg de rondleiding op 29 oktober, speel het menspel, volg de kinderroute en kids kleuren, spelen en bouwen volop in de kinderhoek!
Doe een dagje museum

Knutselmiddag bij het Univesiteitsmuseum in de stad (5+)

Kom jij 26, 27 en 28 oktober gezellig knutselen en experimenteren in herfstthema bij het Universiteitsmuseum? Maak een glas-in-lood beestje, vouw een origami figuurtje of voer experimenten uit. Maak bijvoorbeeld een optische illusie net als psycholoog Gerard Heymans, of doe de wiskundige Johann Bernoulli na en experimenteer met luchtdruk!
Naar het museum

Volop actie in het Dinobos

Tijdens de herfstvakantie is het Dinobos Tenaxx dagelijks geopend. Er zijn veel toffe activiteiten (ook binnen). Bezoek de circusvoorstelling, pompoen dagen, doe een griezeltocht, of volg herfstworkshops zoals kaarsen maken en nog veel meer.
Bekijk alle activiteiten



Ontdek het Medialab

Cinekid is terug in het Forum! Kom deze vakantie nieuwe films en series kijken, boek een masterclass en doe mee met de workshops, games en VR in het MediaLab. Er is van alles te doen door het hele gebouw, boek snel want vol=vol.
Check hier info & prijzen

Vrij inloop (4+)

VRIJDAG organiseert elke woensdagmiddag van 14:30 tot 17:00 uur de Vrije Inloop voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, waarin je mee kunt doen aan beeldende kunst, theater- of een muziekactiviteit. Ook in de herfstvakantie!
Kijk hier voor meer info

4 Kabouterpaden & 2 wandelroutes voor kids

Wandelen in de herfst! Niets is fijner dan paddenstoelen, herfstbladeren en kastanjes rapen voor herfstknutsels. We geven je 4 kabouterpaden in Groningen en 2 fijne wandelroutes.
Bekijk hier alle routes



Eind oktober is het Halloween 

Kom Halloween vieren in Familiepark Nienoord in oktober! Het park is een klein beetje griezelig. Vrolijke spoken, vriendelijke heksen, sfeervolle aankleding en een griezelig programma, met dit jaar het thema: ‘Spooky Movies’. Kom naar de filmgriezels in het griezeldorp, bezoek het spannende onder water spookhuis, dans mee tijdens de griezelshow, speuren door het park met de griezelspeurtocht en vergeet niet de spannende griezelmuur, met heel veel glibberigs. 
Ontdek alle activiteiten


21x griezelige tips voor thuis
Iekk, er ligt opeens een grote nepspin in het keukenkastje! Pas maar op, want met deze Halloween activiteiten voor kinderen komt er een spookachtig sfeertje in huis. Griezelen jullie mee?




THEAERTIP: Koop nu vast kaarten voor de theatervoorstelling van Mega Mindy in de Martiniplaza op 12 november

 


Veel plezier deze herfstvakantie!
Liefs,
Maud

Voor nog meer tips ga naar onze eropuit pagina.