MEIVAKANTIE - uittips voor kinderen in Groningen

21 april 2024
Leuke tips voor in de meivakantie! Wat gaan jullie allemaal doen in de meivakantie? We hebben de leukste tips in Groningen weer voor je op een rijtje gezet.
Meivakantie tips in Groningen
Dinopark vol avontuur
Dinoliefhebbers opgelet! Ga op weg naar het Krijtwoud en vind de dino’s die daar brullen en bewegen. Leef je uit op de survivalrun of doe mee aan een van de vele activiteiten en ontdek het avontuurlijke Dinobos Tenaxx!
Leuk voor alle leeftijden

NIEUW indoor speelparadijs
Er is een nieuw Binnenspeelparadijs bij Camping Wedderbergen. Met wel 6 glijbanen, een klimvulkaan, trampolines, kruipbuizen, tokkelbanen, klimwanden, legoblokken en nog veel meer.... Ook is er een peuterzone. Dit moet je zien!
Neem een kijkje

Lammetjesdagen bij Nienoord
Het is lente! En dat bekent weer schattige lammetjes in de weide. Ook bij Nienoord huppelen er vrolijke lammetjes rond. Kom op kraamvisite en geniet van deze schattige pluizige schaapjes. En geniet van een heerlijke traktatie!
Op bezoek bij de lammetjes 



Voorstelling 'Fien & Teun' | 2+
Fien en Teun komen naar het Theater Martiniplaza met een spiksplinternieuwe familievoorstelling Fien & Teun – Bonte avond op de boerderij. Deze voorstelling beloofd ook weer een écht Hollands feestje te worden.
Te zien op 4 mei

Coole workshops
Tijdens de mei vakantie zijn er speciale workshops en activiteiten voor kinderen in het Universiteitsmuseum! Tijdens workshops leer je bijvoorbeeld je eigen slijm, heerlijk geurende shampoo, tandpasta of haargel maken. Hoe leuk!
Check hier alle info

Meivakantie bij Pathé
Zin in een leuke film? Dan zit je altijd goed bij Pathé. Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt!
Bekijk de gehele filmagenda

Maak je eigen zeemonster
Ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling 'Monsters en mythen van de zee' in het MuzeeAquarium is er een toffe wedstrijd georganiseerd. Doe mee met de wedstrijd van het MuzeeAquarium en maak je eigen zeemonster.
Doe mee & win 



Leer zeilen of windsurfen
Deze zomer organiseert Zeilschool Blauwestad weer drie spetterende zomerweken. Een week lang lekker zeilen of windsurfen in de zomervakantie. Wordt het leren zeilen of windsurfen? Meld je kind nu aan!
Alles over de zomerweken

Plan een dagje Storyworld
... hét Nederlands museum voor strips, animatie en games. Op dit moment staat stripheldin Franka in de Storyworld Spotlight. Storyworld is ook echt een plek waar kids zelf aan de slag gaan met tekenen, animeren en programmeren.
Echt een leuke tip 

Naar de bios
Kom lekker naar Vue Hoogezand tijdens de meivakantie en geniet met een bak popcorn op schoot van een van de leuke familiefilms! Dan maakt het ineens niet uit welk weer het is buiten. Kies hieronder uit een van de films en geniet!
Deze films draaien nu

Zwemmen, spelen en eten!
Beleef een uniek dagje uit bij Camping Wedderbergen. Kom gezellig spelen in de binnen- en buitenspeeltuin, de waterspeeltuin én het zwembad. Echt een leuke tip voor het hele gezin in de meivakantie. Check ook het restaurant!
Koop je dagtickets



Fiep op wielen 
Ga deze meivakantie naar Museum Nienoord met de kids. Bezoek de leuke tentoonstelling 'Fiep op wielen' met alle bekende voertuigen. En 12 mei is het Filmatelier, met voor de kids de film 'Pluk van de Petteflet'. Superleuk!
Kijk zelf maar

Ontbijten bij Anne & Max
Kom en geniet in de meivakantie van een heerlijk ontbijt bij Café Anne & Max! Dit is een fijne plek voor een gezellig uitje met het hele gezin. Er is genoeg te beleven voor de kleintjes, terwijl jij rustig kunt genieten van heel veel lekkers.
Naar het restaurant

Toffe films bij Kinepolis
Garfield, Kung Fu Panda, Luca en Soul zijn deze meivakantie te zien op het grote scherm. Zak lekker weg in de luxe stoelen van Kinepolis Jaarbeurs Utrecht en kijk je ogen uit tijdens deze grappige en meeslepende familiefilms!
Check het aanbod 

XL Indoor Klimpark
Kom in de vakantie met de hele familie de klimskills verbeteren bij Waddenfun indoor klimpark. Er zijn 3 parcours en wel 300 meter aan ziplines! Een super leuk uitje op 20 minuten rijden vanaf Groningen. Durf jij het aan?
Yes, ik durf het aan



Vakantiekampen op een rij
Ben je op zoek naar een vakantiekamp voor jouw kind? In deze blog krijg je alvast een voorproefje van een aantal toffe kampen! Fijne dagkampen of iets verder weg mét overnachting. Het kan allebei, net wat je wil!
8x vakantiekamp

Tropisch genieten
Waan je even in de tropen! Geniet van tropische temperaturen deze meivakantie bij Tropiqua met oa. twee glijbanen, een peuterbadje met speeltoestellen, bubbelbaden, webstrijdbad en een subtropisch bad. Hier wil je zijn!
Voor het hele gezin 

Koningsdag in Groningen
Oranjetompoucen, kleedjesmarkt, speelgoed verkopen, koningsdagspelletjes, koningsdagfeest… wij houden ervan! Dit zijn alle leuke dingen om op Koningsdag in en om Groningen te doen!
Check alle activiteiten 



Binnenkort te zien bij SPOT Groningen

Winnie de Poeh
Winnie de Poeh komt naar SPOT Groningen. Een prachtige musical over alle avonturen van de bekende beer en al zijn vriendjes. Kom in de meivakantie op dinsdag 30 april met de kinderen naar deze toffe voorstelling. Een must see!
Reserveer je kaartjes

De Waanzinnige Boomhut
De Waanzinnige Boomhut is één van de meest verkochte kinderboeken. Deze bestseller is omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol humor en magische theatertovenarij. Te zien op 20 mei bij SPOT Groningen!
Koop je tickets 



Populaire blogs

17x oranje lekkernij
Met deze 17 oranje recepten voor Koningsdag maak je er een extra feestelijke dag van. En hoe leuk om samen met je kinderen in de keuken te staan en zelf deze oranje lekkernijen te maken. Eet smakelijk!
Naar de recepten

12x tips voor Koningsdag
Zaterdag is het Koningsdag! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Lees onze 12 favorieten door op de roze button te klikken. Succes en vooral veel plezier!
Onze tips 

De leukste uitjes in Groningen
Alle activiteiten, die je op een specifieke dag kunt doen met de kinderen, vind je in onze Uitagenda. Bekijk onze favoriete vakantieuitjes, weekendtips, moederdaguitjes en meer!
Alle tips en uitjes



Fijne vakantie, Maud Naar de website