De leukste zomeruitjes door heel Nederland

29 juni 2023

Waterpret, toffe workshops, op bezoek bij de boer of naar een speelpark. En ook de musea hebben weer mooie zomerprogramma's klaarstaan. De zomervakantie is hét moment om er lekker op uit te gaan met je gezin.

Zomervakantie uittips
Nederland heeft zoveel leuks voor kinderen. Met deze 24 tips ben je helemaal klaar voor de zomervakantie.

Naar het spannende forteiland - GeoFort

Op avontuur in de koele bunkers, toffe Minecraft-workshops, met het pontje naar het nieuwe Rising Risk en veel meer. Volop spelen, speuren en ontdekken bij GeoFort. Actief gezinsuitje, waarbij alles draait om de toekomst van de aarde. > Check de zomeractiviteiten hier.



Ontdek de haven - FutureLand

Hier kom je alles te weten over de Rotterdamse haven. Doe de Kidsquiz, maak een havenkunstwerk en beleef een toffe bustour of rondvaart. De grootste schepen zijn héél dichtbij. FutureLand is een topbestemming deze zomer. > Jaaa, wij willen naar FutureLand!



Ontdek het Mediamuseum - Beeld & Geluid

Een bezoek aan het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid draait helemaal om jou. Je maakt je eigen nieuws, ontwikkelt games, presenteert het journaal en bent een echte influencer. Adviesleeftijd vanaf 8 jaar. > Bestel je tickets hier.



Moet je meemaken: Move

Doe met je gezin mee aan een zomerworkshop stuntsteppen, drone vliegen, BMX rijden, DJ'en of F1 racen bij Move Amsterdam. Ook leuk: test in de Mobility Experience het reactievermogen van jouw gezin. Fun verzekerd. > 3,2,1... op naar Move!



Geweldig LEGO® avontuur

LEGOLAND® Discovery Centre vind je op de boulevard in Scheveningen en is de ultieme indoor LEGO® speelplek. Kom bouwen en bekijk een coole LEGO® 4D-film. Er is een spannende interactieve attractie-rit, workshops en nog veel meer. Bouw, speel & beleef! > Klik hier voor meer informatie over dit coole LEGO-avontuur.



Ultieme binnenpret - FunZone

Zoek je een cool binnenuitje voor je kids? Ga naar FunZone! Spanning op de trampoline, ontspanning in de ballenbak of gezellig samen op de minigolfbaan. Met 12 locaties door het hele land, is er altijd een FunZone in de buurt. > Bekijk alle FunZone-locaties hier.



Naar de Tweede Kamer - ProDemos

Kinderen zijn tijdens de familierondleiding van ProDemos echt even Tweede Kamerlid. Ze krijgen een doeboekje met opdrachten en puzzels en ontdekken zo hoe de Tweede Kamer werkt. Leuk en leerzaam uitje voor kids vanaf 6 jaar. > Reserveer je familierondleiding hier.



NIEUW in Madurodam

Deze zomer opent een te gekke nieuwe attractie in Madurodam. Leef je uit in de wereld van De Hollandse Meesters. Spring, klim en klauter dwars door de schilderijen, doe alles wat je niet laten kunt en kruip door het verborgen klimpad. Leef je uit! > Plan je bezoek aan deze nieuwe attractie in.



Boeren & tuinders pakken uit

Deze zomer halen kinderen hun boerderijdiploma, dwalen ze door het maïsdoolhof en mogen ze de boer een handje helpen. Leerzaam en leuk: laat je kinderen een boerderij bij jou in de buurt ontdekken en lekker buitenspelen. > Bekijk de deelnemende boerderijen in jouw buurt.



Vier vakantie op de Utrechtse Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug beleef je met je gezin iedere dag een avontuur. Buiten ravotten, genieten van de natuur en verborgen pareltjes ontdekken. In dit mooie stukje Nederland vol bos, duinen en kastelen ervaar je het vakantiegevoel! > Ontdek dit verrassende gebied hier.



Stoer zomeruitje - Nationaal Militair Museum

In de zomer vind je stoere activiteiten voor kids bij het Nationaal Militair Museum: test je soldatenskills, stap in soldatenkistjes, scheur een rondje in een minitank, leef je uit in speelwereld Xplore & ontdek de F-16-tentoonstelling. > Klik voor het programma voor avonturiers.



Marinier voor een dag - Mariniersmuseum

Beleef de spectaculaire VR-TRUCK, ga op bivak(antie), leer alles over de zeesoldaten in de kids-audiotour en ga op avontuur in de experience 'Mariniers op Missie'. Stoere activiteiten in het Mariniersmuseum deze zomervakantie. > Ga mee op missie.



Egyptische zomervakantie

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden beleef je deze zomer het oude Egypte. Doe de Funky Farao Familieroute, ontcijfer hiërogliefen, ontwerp je eigen platenhoes, geniet van de lichtshow en nog veel meer. > Doe de Funky Farao Familieroute.



Op reis door de tijd - Nederlands Openluchtmuseum

Ga deze zomer op avontuur in het Nederlands Openluchtmuseum. Ontdek historische gebouwen, ontmoet ambachtslieden of ga aan de slag in de Ambachtenwerkplaats. En als afsluiter: oud-Hollandse pannenkoeken. Gaan jullie mee terug in de tijd? > Plan je bezoek hier alvast in.



NIEUW: Missie Meesterwerk - Rijksmuseum

Deze zomer onderzoeken kids echte kunstvoorwerpen. Hoe herkennen ze een Vermeer? Zijn de diamanten op de kroon van Willem I wel echt? Een coole familie-missie, gemaakt door het Rijkmuseum & NEMO Science Museum. > Gratis t/m 18 jaar, koop hier je tickets.



Laatste kans: T. rex in Town - Natuurmuseum Fryslân

Jullie allerlaatste kans! De T. rex is deze zomervakantie nog in Town bij Natuurmuseum Fryslân, maar gaat daarna weer op reis. De kinderactiviteiten zijn zó leuk. Mis het niet, deze expositie slaat in als een meteoriet. Wil je hier heen met je kinderen? > Boek dan gauw je tickets!



Beleef het oergevoel - Hunebedcentrum

Een combi van plezier, educatie en avontuurlijke activiteiten voor kids. Wandel door het Oertijdpark, bekijk het grootste hunebed of bezoek de Oerschool. Het Hunebedcentrum in Borger is een écht zomervakantie-uitje. Komen jullie ontdekken? > Lees hier meer over alle activiteiten.



Het Zuiderzeemuseum is jarig

Het Zuiderzeemuseum is jarig en dat betekent feest! Leuk voor kinderen: meedoen aan de Koningsspelen, kermisspelletjes spelen & de praalwagen bewonderen. Verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken. > Ontdek hier nog veel meer kinderactiviteiten in het museum.



Hemelse korting - BillyBird Park Hemelrijk

Stap in de familieachtbaan, roetsj van de bootjesglijbaan of schommel 360º in het rond. BillyBird Park Hemelrijk heeft veel gave attracties en events. Zoals het spetter- en springspektakel deze zomervakantie. > Hemeltjelief, ik wil meer weten!



Feest met Fien en Teun - Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard bestaat 5 jaar! Dat vieren Fien en Teun met een groot boerderijfeest. Hierbij kunnen ze de hulp van kinderen goed gebruiken. Blijven jullie daarna ook slapen op Vakantiepark Molenwaard? > Bekijk de feestelijke activiteiten hier.



Driedubbeldik vakantieplezier - Zomerdoeboek Quest Junior

Het Mega Zomerdoeboek van Quest Junior bevat 132 pagina’s vól verhalen, puzzels, strips, tips en quizzen. Tipje van de sluier: 10 manieren om ouders he-le-maal gek te maken, koken met de warmte van de zon én spelletjes voor onderweg. > Bestel het boek hier & zorg dat je 'm voor de vakantie in huis hebt.



Nieuwe avonturenfilm Titina

Ga mee op avontuur met het kleine dappere hondje Titina in een zo-goed-als-waargebeurde ontdekkingsreis naar de Noordpool. De avontuurlijke familiefilm Titina is vanaf 12 juli te zien in bioscopen door het hele land. > Bekijk de trailer hier.



Zomerkasteel Muiderslot

Vervelen hoeft niet deze zomer, want in Kasteel Muiderslot bruist het van de activiteiten voor kids en volwassenen in de vakantie. Kom naar het Ridderweekend, volg een creatieve workshop en doe mee met een tuinsafari. > Check alle activiteiten hier.



Vernieuwd: Paleis Het Loo

Iedereen is welkom bij de Prinsen- en Prinsessendagen op het vernieuwde Paleis Het Loo. Met veel activiteiten én 2 nieuwe shows op dit jaarlijkse zomerfeest. Alles staat in het teken van jezelf zijn, dus kids: kom zoals je wil! > Extra voordelig met gezinskaart, bestel 'm hier.



Op zoek naar nog meer inspiratie voor de zomer? Neem een kijkje in onze uitagenda, deze staat bomvol leuke tips voor kinderen in Groningen. Chille strandjes, mooie natuurgebieden, vette workshops en nog veel meer. 

Fijne vakantie allemaal!