Schaduwen tekenenTerug naar het overzicht

Het leuke is dat je voor dit knutselwerkje alles kunt gebruiken wat je in huis hebt.
Wat heb je nodig?
Papier, plakband, viltstiften of potloden, een tafeltje, een staande lamp en een voorwerp dat je leuk vindt om na te tekenen. Dit kan een auto zijn, een appel, een knuffel, noem maar op. Alles wat je bij de hand hebt, kun je gebruiken. Een voorwerp met een niet al te detailistische vorm is natuurlijk wel het makkelijkst.

Hoe ga je te werk?
Maak het vel papier met een plakbandje vast aan de muur. Zet het tafeltje voor de muur en zet hierop het voorwerp dat je hebt uitgekozen om na te tekenen. Zet de lamp achter het tafeltje en zorg ervoor dat de lichtbundel op het voorwerp valt. Als het goed is, zie je nu de schaduw van het voorwerp op het tekenvel verschijnen. Als dit niet zo is, moet je een beetje met de lamp en het tafel heen en weer schuiven tot je wel een goede schaduw hebt.

Nu kun je de schaduw van het voorwerp op het blad papier met potlood en viltstift omtrekken. Als de omtrek klaar is, kun je deze natuurlijk prachtig inkleuren of versieren!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?